Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η Εταιρεία διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από δεκατρία (13) μέλη, εκ των οποίων το ένα είναι Εκτελεστικό - ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χαράλαμπος Σαχίνης - ενώ τα δώδεκα Μέλη είναι Μη Εκτελεστικά.  Από τα Μη Εκτελεστικά Μέλη, τα τέσσερα Μέλη είναι Ανεξάρτητα. Αναλυτικά:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γεώργιος Στεργίου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Μη εκτελεστικό Μέλος

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διαθέτει 30 χρόνια εγχώριας και διεθνούς εμπειρίας που καλύπτει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Στην επαγγελματική του διαδρομή έχει συμβάλλει από διάφορες θέσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας, στη διαχείριση αλλαγών και μετασχηματισμών για μείωση κόστους και επίτευξης διατηρήσιμης ανάπτυξης σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες, και έχει συμμετάσχει σε σύνθετες πρωτοβουλίες με διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Παγκόσμια Τράπεζα.

Μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως Εκτελεστικός Διευθυντής Ανάπτυξης σε εταιρεία τεχνικών συμβούλων.

Είναι μη εκτελεστικό μέλος θυγατρικής εταιρείας διεθνούς ομίλου που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πλωτών θαλασσίων αιολικών πάρκων.

Από το 1994 που ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία, εργάσθηκε σε διεθνείς εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας και της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας αστικών μεταφορών καθώς και μη εκτελεστικό μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών της αγοράς ενέργειας και των μεταφορών. Έχει θητεύσει επίσης ως Γενικός Γραμματείας Βιομηχανίας, Καταναλωτή και ως Ειδικός Γραμματέας Εποπτείας Αγοράς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023 κατέχει τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

 
Χαράλαμπος Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Ο κος Σαχίνης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, της μεγαλύτερης εταιρείας του κύκλου του νερού στην Ελλάδα. Διαπραγματεύτηκε και υλοποίησε με το Ελληνικό Δημόσιο μια 20ετή ευνοϊκή σύμβαση €6 δις. Συγχρόνως εκτελεί ένα νέο 10ετές επενδυτικό πρόγραμμα € 1.6 δις και μετασχηματίζει την ΕΥΔΑΠ σε μια εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και ηγέτιδα σε θέματα ESG.

Πρόσφατα κατείχε τη θέση του Business Development Officer στον Όμιλο της Aegean Airlines.

Δραστηριοποιήθηκε σε εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ως Partner της Global Finance, ως Operating Partner της Advent International και ανεξάρτητα.

Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΠΑ όπου τριπλασίασε την κερδοφορία, διαπραγματεύτηκε συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνέβαλε στη διαμόρφωση εναλλακτικών οδών εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Business Information Group της McGraw-Hill, o οποίος υπό την ηγεσία του έγινε από τους μεγαλύτερους ομίλους Β2Β πληροφοριών διεθνώς, με εξειδίκευση στους κλάδους της ενέργειας, των κατασκευών, της αεροπορίας, της αεροδιαστημικής και της άμυνας.

Παλαιότερα υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος του Platts, τον οποίο εξέλιξε στον μεγαλύτερο διεθνώς προμηθευτή τιμών και πληροφοριών στην ενέργεια και τα εμπορεύματα. Επίσης προώθησε ενεργά τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας. Διετέλεσε επίσης, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Standard & Poor’s. Στη διάρκεια της θητείας του ανέπτυξε διάφορες επιχειρήσεις στον τομέα των χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της ATHEXClear και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ENEXClear. Επίσης είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Atlantic Council και της Επενδυτικής Επιτροπής της CNL Capital. Ο κ. Σαχίνης είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MBA από το Harvard Business School.

 
 
Αντώνιος Γιαννικουρής, Μη εκτελεστικό Μέλος

 

 
Χρήστος Καραπλής, Μη εκτελεστικό Μέλος

Ο Χρήστος Καραπλής γεννήθηκε το 1975. Διαθέτει εικοσαετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, σε θέσεις υψηλής ευθύνης, έχοντας απασχοληθεί στον τραπεζικό κλάδο και υπηρετήσει ως σύμβουλος σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής διοίκησης (Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Υπουργείο Παιδείας).

Έχει σπουδάσει στη Γεωτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην αγροτική οικονομία, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, και στο University of Reading (UK), με ειδίκευση στα οικονομικά και marketing σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Μιλά άπταιστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα. 

Διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου από τον Μαίο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2023. 

 
Ελένη - Μαρία Kαϋμενάκη, Μη Εκτελεστικό Μέλος

 

 
Μαρίκα Λάμπρου, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος

Η Μαρίκα Λάμπρου είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας του βιβλίου «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή». Eίναι μέλος ΔΣ των εταιρειών ΔΕΠΑ, Entersoft, TEKA και ΕΥΔΑΠ. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης στελεχικής εμπειρίας σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (BSH, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys, ΚΑΥΚΑΣ), τα τελευταία 15 χρόνια σε θέσεις Γενικής Διευθύντριας και CEO. Έχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Είναι μέλος του WCD (Women Corporate Directors) Foundation, του NED Club (Σωματείο μη Εκτελεστικών μελών ΔΣ), mentor της Endeavor και του WoT (Women on Top), και μέλος δύο Συμβουλευτικών Επιτροπών του ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Μέχρι τον Φεβρουάριο 2021 ήταν Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων) και μέλος της Επιτροπής Γυναικών του Ελληνο-Aμερικανικού επιμελητηρίου.

Όντας αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση και της υγιούς επιχειρηματικότητας, έχει ιδρύσει και διευθύνει τη συμβουλευτική εταιρεία CEL (Compassionate Entrepreneurial Leadership).

 

 
Αναστασία Μαρτσέκη, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος
 
Η Νατάσα Μαρτσέκη είναι πρώην τραπεζικό στέλεχος με πολυετή εμπειρία στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και χρηματιστηριακές αγορές. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Ξένων Θεσμικών Πελατών στην Αlpha Finance για 19 χρόνια όπου διαχειρίστηκε τους μεγαλύτερους επενδυτές ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα και έχει εργαστεί σε ανάλογες θέσεις ευθύνης στην Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Ζυρίχη στη Shell Oil, τη Citibank και τη Lehman Brothers. 
Είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ και Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Fourlis Trade Estates και μέλος των Audit και Nominations Committees. Στο παρελθόν έχει διατέλει μέλος ΔΣ στη Cepal Hellas, της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην Ελλάδα με χαρτοφυλάκιο 35 δισ ευρώ. 
Είναι Ιδρυτικό Μέλος και μέλος ΔΣ στο NED Club in Greece, έναν οργανισμό που προάγει σύγχρονες πρακτικές Εταιρικής Διακυβέρνησης στις ελληνικές Εταιρείες μέσα από την ενεργοποίηση του μηχανισμού των Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών. 
To 2014 ίδρυσε την Bright Blue, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών στον Τουρισμό. 
Κατέχει MBA Degree από το Columbia Business School όπου φοίτησε σαν υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright καθώς και Πτυχίο στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Eίναι απόφοιτος του Λυκείου Αναβρύτων. 
Είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας των Womentors, μέλους του Women on Boards UK, του Columbia Business School Women’s Circle Club και ενεργή εθελόντρια στο Safe Water Sports. Έχει συμμετάσχει σαν trainer σε Board workshops στην EcoDa, ως motivational speaker στο Reload Greece, καθώς και σε πλήθος webinars σε θέματα που αφορούν την Εταιρική Διακυβέρνηση, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, το diversity and inclusion στον χώρο εργασίας καθώς και την ενδυνάμωση των γυναικών στη σύγχρονη επαγγελματική πραγματικότητα. Άρθρα της για την Εταιρική Διακυβέρνηση και το ESG, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη των γυναικών, εμφανίζονται σε περιοδικά οικονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
 
Μαρίνα Μαυρομμάτη, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος

Η Μαρίνα Μαυρομμάτη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Printec από τον Οκτώβριο του 2015. Η Printec δραστηριοποιείται στο χώρο των συστημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συγκεκριμένα σε 16 χώρες, και απασχολεί πάνω από 900 άτομα.

Έχει εκτεταμένη χρηματοοικονομική και διοικητική εμπειρία σε εταιρείες όπως η IBM, η Procter & Gamble και η Barclays Bank Plc. Πριν από την ένταξή της στον Όμιλο Printec, διετέλεσε Οικονομική Διευθυντρία και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μηχανικής Α.Ε.

Η Μαρίνα Μαυρομμάτη είναι κάτοχος πτυχίου BScτου Πανεπιστημίου του Λονδίνου και MScαπό το London School of Economics and Political Science. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει Executive Courses στο Insead (Γαλλία) και Board courses στο Harvard Business School (ΗΠΑ) και  στο IMD (Ελβετία).

 
Ευθύμιος Σφήκας, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος

 

 
Χρήστος Μηστριώτης, Μη εκτελεστικό Μέλος

Ο Χρήστος Μηστριώτης έχει περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στη Διαχείριση Διαθεσίμων & Χρηματοοικονομικών, και των Επενδύσεων, ενώ συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ από το 2008. Έχει διατελέσει Γενικός Οικονομικός Διευθυντής ενός από τους κορυφαίους και πιο ιστορικούς Ομίλους ΜΜΕ στην Ελλάδα, επίσης ήταν επικεφαλής των μη ναυτιλιακών επενδύσεων σε διακεκριμένο φορέα εκμετάλλευσης πλοίων και ιδιοκτήτη περισσότερων από 80 πλοίων, συμπεριλαμβανομένης μιας εισηγμένης στον Nasdaq εταιρείας. Έχει διατελέσει Group Treasurer σε έναν παγκόσμιο κορυφαίο Όμιλο προμηθευτών λύσεων πληροφορικής τυχερών παιχνιδιών σε 52 χώρες, ως Chief Investment Officer κορυφαίου πολυεθνικού Ομίλου που ειδικεύεται σε τομείς όπως: παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, λύσεις και υπηρεσίες πληροφορικής, ηλεκτρονικά συστήματα άμυνας, κατασκευές και ακίνητα. Ο κ. Μηστριώτης έχει επίσης διατελέσει μέλος σε πολλές θέσεις διοικητικών συμβουλίων, τόσο σε μη εισηγμένες όσο και σε εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στην ΕΥΔΑΠ, εκτός από Μέλος Δ.Σ. είναι και Μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων. Αποφοίτησε από το Imperial College του Λονδίνου με μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά.

 
Παναγιώτης Σκουλαρίκης, Μη εκτελεστικό Μέλος

Ο Παναγιώτης Σκουλαρίκης είναι τραπεζικό στέλεχος με σημαντική εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε καίριες θέσεις ευθύνης. Διαθέτει εξειδίκευση σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και μετασχηματισμού, σχέσεων με εποπτικές αρχές και με την επενδυτική κοινότητα, ενώ παράλληλα εστιάζει στα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης και συστημάτων εσωτερικού ελέγχου.

Ως μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ από το 2010 εκπροσωπεί τους μετόχους μειοψηφίας με συμμετοχή επίσης στην Επιτροπή Στρατηγικής & Καινοτομίας καθώς και της Επιτροπής Αμοιβών και Ανάδειξης Στελεχών ΔΣ. Στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΕ Αμοιβαία Κεφάλαια.

Είναι Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς με βασικές αρμοδιότητες την διαχείριση των σχέσεων με τις Εποπτικές Αρχές (ECB, SSM, SRB, ΤτΕ), το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και τον συντονισμό των εκτελεστικών λειτουργιών του Ομίλου.

Έχει εργαστεί στην Citibank NA στο Λονδίνο στους τομείς των χρεογράφων και της διαχείρισης ρευστότητας, ενώ επί σειρά ετών κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Αγροτική Τράπεζα με έμφαση τον στρατηγικό σχεδιασμό, την οργανωτική ανασυγκρότηση και τις σχέσεις με την επενδυτική κοινότητα.

Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (’89), με πτυχίο οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (’92) και μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics απ’ όπου έλαβε M.Sc. στα Οικονομικά/Επιχειρησιακή Έρευνα και M.Phil. στα Οικονομικά/Ευρωπαϊκές Σπουδές. Επίσης κατέχει πιστοποίηση από το INSEAD σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης & Αποφάσεων ΔΣ ως απόφοιτος του International Directors Programme.

 

 
Εμμανουήλ Αγγελάκης, Μη εκτελεστικό Μέλος

Ο Μανώλης Αγγελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει άπταιστα Αγγλικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ από το 1993, ως επιστημονικό προσωπικό. Μέσα στην μακρά πορεία του στην Εταιρεία, έχει περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης. Από το 2014 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση Αναπληρωτή Διευθυντή Αποθηκών και Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ τον εμπιστεύονται και τον εκλεγούν ως εκπρόσωπό τους στο Δ.Σ. της Εταιρείας, για 14 συναπτά έτη από το 2009. Επίσης, ο κ. Αγγελάκης έχει διατελέσει επί σειρά ετών, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος του Συλλόγου «Ένωσις Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ», Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, είναι Πρόεδρος της ΕΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, και από τον Ιανουάριο του 2021 εξελέγη και Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Τέλος είναι εκλεγμένο Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το 2017 για δύο θητείες.

 

 
Γεώργιος Αλεξανδράκης, Μη εκτελεστικό Μέλος


Ο Γιώργος Αλεξανδράκης γεννήθηκε στις 11.6.1976 στο Αγρίνιο, όπου ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ απόφοιτος της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΑΤΕΙ Πάτρας και του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ) της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τίτλο MBA – Διοίκηση Επιχειρήσεων και ειδίκευση Ψηφιακό Επιχειρείν.

Κατά τα έτη 2002-2003 απασχολήθηκε στη ΔΕΠΑ ως μηχανικός και έκτοτε µέχρι σήμερα εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ως υπεύθυνος Μηχανικός του Μηχανολογικού Τμήματος των Η/Μ Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Δικτύου Αποχέτευσης. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εργασίας της ΓΣΕΕ, µέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και κατέχει άδεια λογιστή φοροτέχνη β τάξης µε ΑΜ 0119319. Το 2004 εκλέγεται για πρώτη φορά µέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Αποχέτευσης και έχει διατελέσει τέως Πρόεδρός του για 10 συναπτά έτη. Επίσης επί σειρά ετών εκλέγεται µέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ και της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Από τον Ιούλιο του 2017 είναι Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

 

 
Ακολουθήστε μας
Κατεβάστε την εφαρμογή μας