Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

AQUA PUBLICA EUROPEA - ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Το νερό είναι πηγή κάθε ζωής. Είναι επίσης κοινό αγαθό που πρέπει να το διαχειριζόμαστε και να το χρησιμοποιούμε με βιώσιμο τρόπο.

Σήμερα, παγκοσμίως υπάρχουν πολλές προκλήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα του νερού. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη1, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, η πρόσβαση στο νερό δεν αποτελεί ακόμα παγκόσμια πραγματικότητα. Σε όλον τον κόσμο, τρεις στους δέκα ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και έξη στους δέκα στερούνται ασφαλών εγκαταστάσεων αποχέτευσης. Η ποιότητα και η ποσότητα του νερού απειλούνται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής συμπεριλαμβανομένων των ξηρασιών, των πλημμυρών και των δημογραφικών μεταβολών.

Η καθημερινή μας αποστολή ως πάροχος υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και μέλος της Aqua Publica Europea, είναι να προσφέρουμε άριστης ποιότητας πόσιμο νερό και να επεξεργαζόμαστε τα αστικά λύματα.

Για το λόγο αυτό, αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις. Ως δημόσιες επιχειρήσεις λογοδοτούμε στους πολίτες και σε εκλεγμένους λειτουργούς, και επιδιώκουμε αποτελεσματικές λύσεις με γνώμονα αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, και επιλέγουμε να μοιραζόμαστε τις βέλτιστες πρακτικές μας με τους ομόλογους μας στην Ευρώπη και στις αναπτυσσόμενες χώρες μέσω της Aqua Publica Europea.

Επειδή το νερό αποτελεί κοινό πόρο, ένα μακροπρόθεσμο όραμα και η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους φορείς είναι εξαιρετικά σημαντικά για την αντιμετώπιση των σύγχρονων και μελλοντικών προκλήσεων. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Νερού η Aqua Publica Europea συνοψίζει στο Μανιφέστο της, συγκεκριμένες προτάσεις για να γίνει επιτέλους το νερό δικαίωμα και να διασφαλιστεί η αειφόρος χρήση του: υγιείς οικονομικές στρατηγικές που εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης για όλους, άρτιες περιβαλλοντικές πολιτικές για τη διατήρηση της φυσικής ποιότητας του νερού και τον καθορισμό της διαφάνειας και της λογοδοσίας ως βασικές προϋποθέσεις για την αποτελεσματική λειτουργία και απόδοση των επιχειρήσεων ύδρευσης.

Τα μέλη της Aqua Publica Europea εξυπηρετούν πάνω από 70 εκατομμύρια πολίτες, και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις. Μέσα από το Μανιφέστο για το Νερό, η Aqua Publica Europea καλεί όλες τις Αρχές, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να θέσουν το νερό ως προτεραιότητα και να συμμετέχουν σε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με τη μελλοντική του πορεία.

 

Ακολουθήστε μας
Κατεβάστε την εφαρμογή μας