Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies

Ενημέρωση Για Κακόβουλη Αποστολή Μηνυμάτων

Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε κακόβουλη αποστολή μηνυμάτων μέσω SMS (SMS phishing)  με στόχο την παραπλάνηση των καταναλωτών της ΕΥΔΑΠ και την πληρωμή υποτιθέμενων οφειλών.


Gr
En

90 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η ΕΚΘΕΣΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. 90 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

 

Εικονική περιήγηση Έκθεσης για τα 90 χρόνια του Φράγματος του Μαραθώνα

 

90 χρόνια πριν, στις 25 Οκτωβρίου του 1929 εγκαινιάστηκε η κατασκευή της τεχνητής λίμνης και του Φράγματος του Μαραθώνα. Η ΕΥΔΑΠ με αφορμή την ολοκλήρωση των 90 χρόνων (1929 – 2019) από την κατασκευή αυτού του σημαίνοντος τεχνικά έργου για την Ελλάδα του Μεσοπολέμου, διοργάνωσε επετειακή έκθεση, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τεκμήρια του Ιστορικού της Αρχείου.

Η Έκθεση «Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: 90 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» έδωσε φως στη μελέτη των πολλών προκλήσεων που έκρυβε αυτό το μεγάλο έργο, εξετάζοντας όχι μόνο τις ιστορικές και τεχνικές συνθήκες, αλλά και τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές.

Η Έκθεση διερευνούσε ποιο ήταν το συγκείμενο της εποχής κατασκευής του έργου, ποιοι εργάστηκαν γι’ αυτό και υπό ποιες συνθήκες, τι σώζεται από την κατασκευή του 90 χρόνια μετά και πόσο επηρέασε το εργοτάξιο αυτό στην οργάνωση των μετέπειτα τεχνικών έργων στη χώρα μας. Τα παραπάνω ερωτήματα αντιστοιχούσαν στις εξής τρεις θεματικές ενότητες:
Α. Μία σύνθετη κατασκευή
Β. Ένα πρότυπο και πολυπληθές εργοτάξιο
Γ.  Η Διατήρηση στη μνήμη

Οι επισκέπτες μέσα από την περιήγησή τους αναζητούσαν τις απαντήσεις στις αίθουσες της Έκθεσης και ανακάλυπταν τις δυσκολίες στην πραγμάτωση ενός από τα σπουδαιότερα τεχνικά έργα της εποχής, που υπήρξε εφαλτήριο μιας σειράς άλλων σπουδαίων έργων που άλλαξαν την Ελλάδα του Μεσοπολέμου και επέτρεψαν την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Πρωτεύουσας.

Η Επιμέλεια Έκθεσης ανήκε στην Αρχιτέκτονα Μουσειολόγο Ερατώ Κουτσουδάκη.
Η Έκθεση διήρκησε από 12.11.2019 – 29.03.2020 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

 

Ακολουθήστε μας
Κατεβάστε την εφαρμογή μας