Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση Μαθητών Δημοτικού

H EΥΔΑΠ, ως ο μεγαλύτερος φορέας διαχείρισης της ύδρευσης και της αποχέτευσης της μείζονος περιοχής της Αττικής, εστιάζει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς με στόχο την αειφόρο διαχείριση και χρήση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τους λόγους αυτούς, η Εταιρεία πραγματοποιεί δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, που απευθύνονται αποκλειστικά σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε παιδιά των τάξεων Δ, Ε, ΣΤ’ Δημοτικού, καθώς σε αυτή την περίοδο της εκπαιδευτικής τους διαδρομής τα παιδιά διδάσκονται βασικές έννοιες για τον κύκλο του νερού, τη διαχείρισή του, την ιστορία του νερού και τον καθαρισμό του, τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων, στοιχεία γεωγραφίας και μελέτης περιβάλλοντος που σχετίζονται με την κατασκευή υδροδοτικών έργων κ.α. Τα δύο προγράμματα αυτά είναι «Το ταξίδι του Σταγονούλη» και το «Σπάμε το φράγμα της μηχανικής».
Επίσης, στο Μαραθώνα υλοποιείται και η εκπαιδευτική δράση «Επίσκεψη στο Μουσείο του Μαραθώνα», η οποία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από Α' Δημοτικού μέχρι Πανεπιστήμιο.

 

Το ταξίδι του Σταγονούλη
Το ταξίδι του Σταγονούλη
Σπάμε το Φράγμα της Μηχανικής
Σπάμε το Φράγμα της Μηχανικής
Επίσκεψη στο μουσείο του Μαραθώνα
Επίσκεψη στο μουσείο του Μαραθώνα

 

 

Κατεβάστε την εφαρμογή μας
Google Play app link Apple store app link
Ακολουθήστε μας