Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΓΟΝΟΥΛΗ

Γεια σας παιδιά, είμαι ο Σταγονούλης! Είμαι ο πιο μικρός εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ. Σίγουρα, αυτό που σκέφτεστε είναι «και τι δουλειά κάνεις εσύ στην ΕΥΔΑΠ τόσο δα μικρούλης που είσαι;».

Λοιπόν, η δουλειά μου είναι να γίνω ένας καλός φίλος μ’ εσάς τα παιδιά που μας επισκέπτεστε στην ΕΥΔΑΠ, και μαζί να μάθουμε πολλά χρήσιμα πράγματα για το περιβάλλον και για το πιο πολύτιμο αγαθό, το νερό.

Ως  εμπνευστής του ονόματος και της σκιτσογραφικής απόδοσης του Σταγονούλη, ο δημιουργός του Θάνος Μαγουλάς, στέλεχος της ΕΥΔΑΠ  τον τοποθέτησε,  σε κάθε ένα από τα σκίτσα  της 1ης και 2ης έκδοσηςτου βιβλίου, μέσα σε ένα πολύ προσεκτικά και  σκηνοθετικά μελετημένο διαδραστικό περιβάλλον,   έτσι ώστε  ο ίδιος  ο Σταγονούλης με τη στάση του και το χαμόγελό του να μεταφέρει, σε μικρούς και μεγάλους, μηνύματα φροντίδας  για το περιβάλλον  και διδάγματα κοινωνικού σεβασμού, αγάπης για τη ζωή αλλά και  αυτοσεβασμού.

Αυτά τα σκίτσα και τα διδακτικά  κείμενα της  1ης (του 2001)  και της 2ης (του2011) έκδοσης του βιβλίου «Παρέα με τον Σταγονούλη», επί περίπου 20χρόνια από τότε που είδαν την πρώτη δημοσιότητά τους, απόσπασαν την αγάπη και την αποδοχή περισσοτέρων από 200.000 παιδιών  και των δασκάλων τους που επισκέφτηκαν την Εταιρεία μας έως σήμερα και γνώρισαν από κοντά το έργο και τη δράση της ΕΥΔΑΠ σε όλο τον κύκλο του νερού.

Μέσα από το βιβλίο αυτό, που χάριζε και εξακολουθεί να χαρίζει η Εταιρεία μας, μαζί με ένα σωρό άλλα δωράκια στους μικρούς μας επισκέπτες, ο Σταγονούλης λατρεύτηκε  από τα παιδιά σαν ένας  πραγματικός και ειλικρινής  τους φίλος. Τον ιχνογράφησαν κι εκείνα στα σχολεία τους, μας έστειλαν εκατοντάδες επιστολές με τις δικές τους περιβαλλοντικές προτροπές  και έγραψαν δικές τους ιστοριούλες με πρωταγωνιστή τον Σταγονούλη.

Η δουλειά των προηγουμένων εκδόσεων αποτέλεσε ουσιαστικά και τη βάση για τη συνέχιση της Ιδέας του Σταγονούλη από μελλοντικούς σκιτσογράφους που ανανέωσαν τη μορφή του Σταγονούλη και τα σκίτσα του, όπως έγινε με την 3η  έκδοση (2018).

3η έκδοση: ΣΚΙΤΣΑ: Στέφ. Κολτσιδόπουλος, στηριγμένα στη Σκιτσογράφηση και Επιμέλεια του Δημιουργικού της 1ης   και 2ης έκδοσης του βιβλίου «Παρέα με τον Σταγονούλη» που υλοποιήθηκαν από τον Θάνο Μαγουλά.

Για να δούμε μαζί τη διαδρομή και την ιστορία του νερού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!

 

     

 

                 

Κατεβάστε την εφαρμογή μας
Google Play app link Apple store app link
Ακολουθήστε μας