ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο βασικός κορμός της διοίκησης της Εταιρείας, μετά το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελείται από έξι Γενικές Διευθύνσεις, τις οποίες υπηρετούν στελέχη της Εταιρείας με πολυετή εμπειρία και αφοσίωση στο έργο της.

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης | Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης

Ο Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1966 και αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Καλλιθέας.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών, με την ειδίκευση του Συγκοινωνιολόγου. Εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ από το 1993 όπου και έχει αναλάβει διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων, Προϊστάμενος του Β Περιφερειακού Τομέα Συντήρησης (1996-1997), Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προληπτικής Συντήρησης Δικτύου Αποχέτευσης (1997-2007), Διευθυντής Δικτύου Αποχέτευσης (2009-2013) και Βοηθός Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων & Εγκαταστάσεων (2013-2014), Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων έχοντας στην αρμοδιότητα του τη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Υποδομών, τη Διεύθυνση Ποιότητας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), τη Διεύθυνση Κτιριακών Ακίνητης Περιουσίας & Ενέργειας και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης σχέσεων με ΟΤΑ.

Από τον Οκτώβριο του 2016 κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή Αποχέτευσης, έχοντας υπό την ευθύνη του όλη την λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης, των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων αλλά και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη έργων αποχέτευσης.

 
Γιώργος Καραγιάννης | Γενικός Διευθυντής Ύδρευσης

Ο Γιώργος Καραγιάννης είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΥΔΑΠ το 1990.

Ως στέλεχος της Διεύθυνσης Κτιριακών Εγκαταστάσεων έχει μελετήσει και κατασκευάσει σημαντικό αριθμό οικοδομοτεχνικών έργων. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με την οργάνωση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και διαδικασιών στα Δίκτυα Ύδρευσης.

Ταυτόχρονα, από το 1990 έως σήμερα, έχει ασχοληθεί με τη μελέτη και την κατασκευή πολλών οικοδομικών έργων (κατοικίες-γραφεία κ.ο.κ.) με έμφαση στα βιοκλιματικά κτίρια και την εισαγωγή των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας σε αυτά, καθώς και με την μελέτη και την κατασκευή έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Φωτοβολταϊκά).

Κατέχοντας θέση Προϊσταμένου, Αναπληρωτή Διευθυντή, Βοηθού Γενικού Διευθυντή και Γενικού Διευθυντή έχει ηγηθεί Υπηρεσιών και Διευθύνσεων σε όλο το φάσμα των τεχνικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας.

Από τη θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων (Μάιος 2013 έως Ιούνιος 2014) και από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων (Ιούνιος 2014 έως Σεπτέμβριος 2016) είχε πολυσχιδή και εξαιρετικά σύνθετη και ευρεία δραστηριότητα στις Διευθύνσεις: Υδροληψίας, Μονάδων Επεξεργασίας Νερού, Δικτύου Ύδρευσης, Δικτύου Αποχέτευσης, Κέντρων Επεξεργασίας και του Επιχειρησιακού Κέντρου Λειτουργίας & 1022 της ΕΥΔΑΠ.

Από τον Οκτώβριο του 2016 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ύδρευσης παρακολουθώντας και συντονίζοντας τις Διευθύνσεις: Δικτύου Ύδρευσης, Υδροληψίας, Επεξεργασίας Νερού και Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Έργων Τομέα Ύδρευσης, που έχουν την αρμοδιότητα για τις πηγές ύδρευσης, τα εξωτερικά υδραγωγεία, τις μονάδες επεξεργασίας νερού, τα δίκτυα ύδρευσης, τον έλεγχο της ποιότητας του νερού καθώς και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων έργων στον τομέα ύδρευσης σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ.

Από το 1990 είναι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών (Π.Σ.Π.Μ.Ε.), ενώ υπήρξε και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2006 έως το 2009. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο (2) παιδιών.

 
Σπυρίδων Κυριάκης | Γενικός Διευθυντής Οικονομικού 

Γεννήθηκε στην Άμφισσα τον Απρίλιο του 1962 και αποφοίτησε από το τοπικό Λύκειο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών & Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε., νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Έχει εργαστεί ως Λογιστής σε διάφορες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα καθώς κατέχει άδεια ασκήσεως Οικονομολογικού Επαγγέλματος και άδειας Λογιστή-Φοροτεχνικού Α’ τάξης.

Εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΥΔΑΠ από το 1990 αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις μεταξύ των οποίων Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Οικονομικών Μελετών και Εφαρμογής Λογιστικών Συστημάτων, Αναπληρωτής Διευθυντής στην Διεύθυνση Οικονομικού Προγραμματισμού και Ελέγχου, Αναπληρωτής Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών, Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωτικών Λειτουργιών και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και Ελέγχου.

Από τον Οκτώβριο του 2016 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικού έχοντας στην αρμοδιότητά του τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης, τη Διεύθυνση Προμηθειών και τη Διεύθυνση Αποθηκών και Μεταφορών. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών (3) παιδιών.

 
Ευτυχία Νεστορίδη | Γενική Διευθύντρια Συντονισμού & Υποστηρικτικών Λειτουργιών

Η Ευτυχία-Μύρτα Νεστορίδη, γεννήθηκε το 1961 στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α.. Αποφοίτησε ως αριστούχος από Λύκειο στην Αθήνα με αμερικάνικο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Φοίτησε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (M.I.T.) της Βοστώνης απ’ όπου αποφοίτησε το 1983 με Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού (BSCE) και εξειδίκευση στη δομική μηχανική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εργάστηκε ως βοηθός Καθηγητή σε ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με την αναβάθμιση του Ισπανικού Σιδηροδρομικού Δικτύου ενόψει της ένταξης της Ισπανίας στην ΕΕ. Το 1985, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MSCE) στη Διοίκηση Κατασκευών από το Πανεπιστήμιο NORTHEASTERN της Βοστώνης εργαζόμενη παράλληλα ως βοηθός Καθηγητή στο μάθημα Διοίκησης Κατασκευών.

Από το 1985 έως το 1987, εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός του Τμήματος Μελετών της U.S. CORPS OF ENGINEERS στις ΗΠΑ, με ευθύνη των στατικών μελετών υδραυλικών και άλλων έργων (όπως μεγάλα φράγματα και άλλα αντιπλημμυρικά έργα και έργα προστασίας των ακτών και των λιμανιών). Εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΥΔΑΠ το 1988 στην Υπηρεσία Μελετών Έργων Ύδρευσης όπου αργότερα διατέλεσε και Προϊσταμένη. Από το 2003 έως το 2007, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύντριας στη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάλυσης και Σχεδιασμού όπου ασχολήθηκε με θέματα στρατηγικού προγραμματισμού και ανάπτυξης της επιχείρησης, ενημέρωση επενδυτών, εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ υλοποίησε επιτυχώς το πρώτο πρόγραμμα benchmarking της Εταιρείας με λειτουργικούς δείκτες απόδοσης. Στη συνέχεια, διετέλεσε Διευθύντρια στις Διευθύνσεις Ενέργειας και Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Υποδομών, ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 ανέλαβε καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.

Αποτελεί δραστήριο μέλος της κοινωνίας, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε διάφορες Δημοτικές Επιτροπές του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού από το 1995, εκλέχθηκε για τρεις συνεχόμενες θητείες Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ψυχικού (2002-2014), ενώ από το 2013 έως και σήμερα είναι Γενική Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Ψυχικού. Είναι Ιδρυτικό Μέλος του MIT Club Ελλάδος, Μέλος του American Water Works Association (AWWA) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (T.E.E.) ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της διατέλεσε Πρόεδρος του φοιτητικού παραρτήματος (M.I.T.) του American Society of Civil Engineers (ASCE) και εκπρόσωπος των φοιτητών (με δικαίωμα ψήφου) στην Ακαδημαϊκή Επιτροπή του Μ.Ι.Τ. για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής.

Το 1983, βραβεύτηκε με το Howe – Walker Award του American Society of Civil Engineers (ASCE) και το 2013 δέχθηκε αναγνωριστικό έπαθλο από την Παγκόσμια Τράπεζα (WORLD BANK) για την συμβολή της στη βελτίωση της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας με τίτλο “Doing Business in Greece”.

Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και πολύ καλά ιταλικά. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.

 
Χρίστος Ηλιόπουλος | Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

Γεννήθηκε στα Παραδείσια της Αρκαδίας τον Ιούλιο του 1956, είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, Νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε ειδικά θέματα Διοικητικού Δικαίου. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αντικείμενο θέματα διοίκησης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, επικοινωνίας, διαχείρισης κρίσεων, οικονομικά θέματα κ.α.

Από το 1976 έως το 1984 υπήρξε στέλεχος επιχείρησης εμπορικών αντιπροσωπιών εσωτερικού-εξωτερικού, ενώ από το 1984 έως σήμερα εργάζεται στην Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

Ως στέλεχος της ΕΥΔΑΠ έχει εργαστεί στην Υπηρεσία Εσόδων Αποχέτευσης, στην Υπηρεσία Ελέγχου Καταναλώσεων, στην Υπηρεσία Κεντρικού Λογιστηρίου, Προϊστάμενος Περιφερειακών Κέντρων Πελατών, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Σχολής Μαθητείας ΕΥΔΑΠ και Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων. Επιπροσθέτως υπήρξε Πρόεδρος και μέλος πολλών επιτροπών έργου της Εταιρείας.

Είναι εγκεκριμένος εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ και έχει συγγράψει εκπαιδευτικό βοήθημα με τίτλο «Νομοθετικό - Κανονιστικό πλαίσιο Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ».

Έχει διατελέσει τακτικό μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης» (Τ.Ε.Α.Ε.Ι.Γ.Ε.) και αναπλ. μέλος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων» (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.).

Στην κοινωνική του δραστηριότητα συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων η θητεία του επί διετία ως Γενικού Γραμματέα και επί δεκαετία ως Προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, ενώ επί 32 έτη είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.

Από τον Οκτώβριο του 2016, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, έχοντας στην αρμοδιότητά του τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Εγκαταστάσεων και Διοικητικής Υποστήριξης Πολιτικού Σχεδιασμού.

 
Στυλιανή Πολιτάκη | Γενική Διευθύντρια Πελατών

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1959 στο Βύρωνα Αττικής και αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Αθηνών στο Παγκράτι. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας και συνέχισε στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων με κατεύθυνση στην Υδρολογία.

Στην ΕΥΔΑΠ εργάζεται από το 1983 υπηρετώντας διάφορους τομείς και αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Λειτουργίας Εξωτερικών Υδραγωγείων στη Διεύθυνση Υδροληψίας, της Υπηρεσίας Τομέα Ύδρευσης και στη συνέχεια Αναπληρώτρια Διευθύντρια στη Διεύθυνση Δικτύου Ύδρευσης, Αναπληρώτρια Διευθύντρια στη Διεύθυνση Δικτύου Αποχέτευσης, Αναπληρώτρια Διευθύντρια και ακολούθως Διευθύντρια στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Κατόπιν εντάχθηκε στο δυναμικό της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου ως Ελεγκτής Α’ ενώ τον Ιούλιο του 2015 ανέλαβε τα καθήκοντα της Διευθύντριας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, τοποθετήθηκε Γενική Διευθύντρια Πελατών.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.