ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο βασικός κορμός της διοίκησης της Εταιρείας, μετά το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και πέντε Γενικές Διευθύνσεις, τις οποίες υπηρετούν στελέχη της Εταιρείας με πολυετή εμπειρία και αφοσίωση στο έργο της.

 

Χάρης Σαχίνης | Διευθύνων Σύμβουλος

Ο κος Σαχίνης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, της μεγαλύτερης εταιρείας νερού και αποβλήτωνστην Ελλάδα.
 
Πρόσφατα κατείχε τη θέση του Business Development Officer στον Όμιλο της Aegean Airlines.
 
Δραστηριοποιήθηκε σε εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ανεξάρτητα, ως Partner της Global Finance και ως Operating Partner της Advent International.
 
Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΠΑ όπου βελτίωσε την κερδοφορία, διαπραγματεύτηκε συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνέβαλε στη διαμόρφωση εναλλακτικών οδών εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
 
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Business Information Group της McGraw-Hill o οποίος υπό την ηγεσία του έγινε από τους μεγαλύτερους ομίλους πληροφοριών διεθνώς, με εξειδίκευση στους κλάδους της αεροδιαστημικής, της αεροπορίας, της άμυνας, των κατασκευών και της ενέργειας.
 
Παλαιότερα υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος του Platts, τον οποίο εξέλιξε στον μεγαλύτερο διεθνώς προμηθευτή ενεργειακών τιμών και πληροφοριών. Επίσης προώθησε ενεργά τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.
 
Διετέλεσε επίσης, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Standard & Poor’s. Στη διάρκεια της θητείας του ανέπτυξε διάφορες επιχειρήσεις στον τομέα των χρηματοοικονομικών πληροφοριών.
 
Είναι Αντιπρόεδρος της ATHEXClear και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της ENEXClear, του Atlantic Council και της Επενδυτικής Επιτροπής της CNL Capital.
 
Ο κ. Σαχίνης είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MBA από το Harvard Business School.
 
Αναστάσιος Τόσιος | Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Γεννήθηκε το 1972. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995), με μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc.) στην Τεχνολογική Αλλαγή και Βιομηχανική Στρατηγική στο Manchester Business School, Μεγάλη Βρετανία (1996), καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ALBA Graduate Business School, Αθήνα (2006) και στο Harvard Business School, Η.Π.Α. (PLDA, 2011).

Μέχρι το 2002, κατείχε θέσεις συμβούλου επιχειρήσεων, μηχανικού πωλήσεων, ηλεκτρομηχανολογικών κατασκευών και διοίκησης, σε διάφορες εταιρείες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Από το 2002 έως το 2016 εργάστηκε στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής αναλαμβάνοντας διαδοχικά θέσεις ευθύνης όπως Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, Διευθυντής Τεχνικής Εξυπηρέτησης Πελατών και τέλος, Τεχνικός Διευθυντής, συμμετέχοντας στην ανώτατη διοικητική ομάδα της εταιρείας. Το 2017 ανέλαβε τη θέση του Επιχειρησιακού (Τεχνικού και Εμπορικού) Διευθυντή Διανομής και εν συνεχεία του Εμπορικού Διευθυντή στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση πελατών και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης της πλέον πλήρους απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στα δίκτυα και στην αγορά ενέργειας, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (Ε.Σ.Σ.Η.Θ.), Εταίρος και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ι.Ε.Ν.Ε.).

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Γιώργος Καραγιάννης | Γενικός Διευθυντής Ύδρευσης

Ο Γιώργος Καραγιάννης είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΥΔΑΠ το 1990.

Ως στέλεχος της Διεύθυνσης Κτιριακών Εγκαταστάσεων έχει μελετήσει και κατασκευάσει σημαντικό αριθμό οικοδομοτεχνικών έργων. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με την οργάνωση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και διαδικασιών στα Δίκτυα Ύδρευσης.

Ταυτόχρονα, από το 1990 έως σήμερα, έχει ασχοληθεί με τη μελέτη και την κατασκευή πολλών οικοδομικών έργων (κατοικίες-γραφεία κ.ο.κ.) με έμφαση στα βιοκλιματικά κτίρια και την εισαγωγή των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας σε αυτά, καθώς και με την μελέτη και την κατασκευή έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Φωτοβολταϊκά).

Κατέχοντας θέση Προϊσταμένου, Αναπληρωτή Διευθυντή, Βοηθού Γενικού Διευθυντή και Γενικού Διευθυντή έχει ηγηθεί Υπηρεσιών και Διευθύνσεων σε όλο το φάσμα των τεχνικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας.

Από τη θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων (Μάιος 2013 έως Ιούνιος 2014) και από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων (Ιούνιος 2014 έως Σεπτέμβριος 2016) είχε πολυσχιδή και εξαιρετικά σύνθετη και ευρεία δραστηριότητα στις Διευθύνσεις: Υδροληψίας, Μονάδων Επεξεργασίας Νερού, Δικτύου Ύδρευσης, Δικτύου Αποχέτευσης, Κέντρων Επεξεργασίας και του Επιχειρησιακού Κέντρου Λειτουργίας & 1022 της ΕΥΔΑΠ.

Από τον Οκτώβριο του 2016 κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ύδρευσης παρακολουθώντας και συντονίζοντας τις Διευθύνσεις: Δικτύου Ύδρευσης, Υδροληψίας, Επεξεργασίας Νερού και Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Έργων Τομέα Ύδρευσης, που έχουν την αρμοδιότητα για τις πηγές ύδρευσης, τα εξωτερικά υδραγωγεία, τις μονάδες επεξεργασίας νερού, τα δίκτυα ύδρευσης, τον έλεγχο της ποιότητας του νερού καθώς και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων έργων στον τομέα ύδρευσης σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ.

Από το 1990 είναι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών (Π.Σ.Π.Μ.Ε.), ενώ υπήρξε και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 2006 έως το 2009. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο (2) παιδιών.

 
Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης | Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης

Ο Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1966 και αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Καλλιθέας.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών, με την ειδίκευση του Συγκοινωνιολόγου. Εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ από το 1993 όπου και έχει αναλάβει διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων, Προϊστάμενος του Β Περιφερειακού Τομέα Συντήρησης (1996-1997), Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προληπτικής Συντήρησης Δικτύου Αποχέτευσης (1997-2007), Διευθυντής Δικτύου Αποχέτευσης (2009-2013) και Βοηθός Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων & Εγκαταστάσεων (2013-2014), Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων έχοντας στην αρμοδιότητα του τη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Υποδομών, τη Διεύθυνση Ποιότητας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), τη Διεύθυνση Κτιριακών Ακίνητης Περιουσίας & Ενέργειας και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης σχέσεων με ΟΤΑ.

Από τον Οκτώβριο του 2016 κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή Αποχέτευσης, έχοντας υπό την ευθύνη του όλη την λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης, των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων αλλά και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη έργων αποχέτευσης.

 
Στυλιανή Πολιτάκη | Γενική Διευθύντρια Πελατών

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1959 στο Βύρωνα Αττικής και αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Αθηνών στο Παγκράτι. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας και συνέχισε στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων με κατεύθυνση στην Υδρολογία.

Στην ΕΥΔΑΠ εργάζεται από το 1983 υπηρετώντας διάφορους τομείς και αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Λειτουργίας Εξωτερικών Υδραγωγείων στη Διεύθυνση Υδροληψίας, της Υπηρεσίας Τομέα Ύδρευσης και στη συνέχεια Αναπληρώτρια Διευθύντρια στη Διεύθυνση Δικτύου Ύδρευσης, Αναπληρώτρια Διευθύντρια στη Διεύθυνση Δικτύου Αποχέτευσης, Αναπληρώτρια Διευθύντρια και ακολούθως Διευθύντρια στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Κατόπιν εντάχθηκε στο δυναμικό της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου ως Ελεγκτής Α’ ενώ τον Ιούλιο του 2015 ανέλαβε τα καθήκοντα της Διευθύντριας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, τοποθετήθηκε Γενική Διευθύντρια Πελατών.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

 
Αντιγόνη Συνοδινού | Γενική Διευθύντρια Συντονισμού & Υποστηρικτικών Λειτουργιών

Η κα Αντιγόνη Συνοδινού γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ν. Ψυχικού. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η κα Συνοδινού ξεκίνησε την καριέρα της σε δυναμική ελληνική βιομηχανική επιχείρηση του κλάδου των χημικών στο μάρκετινγκ, ως υπεύθυνη ομάδας προϊόντων. Κατόπιν, μετακινήθηκε σε μία εκ των κορυφαίων πολυεθνικών επιχειρήσεων καταναλωτικών αγαθών, όπου ανέλαβε θέσεις ευθύνης στον προγραμματισμό παραγωγής και στα logistics.

Aπό το 1996 εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ. Έχει διατελέσει Προϊσταμένη της Εσωτερικής Υπηρεσίας Πρόληψης και Προστασίας (ΕΣΥΠΠ), Προϊσταμένη στην Υπηρεσία Βιομηχανικών Αποβλήτων και Λυμάτων, Προϊστάμενη και υπεύθυνη λειτουργίας στις Μονάδες επεξεργασίας Νερού Πολυδενδρίου και Μενιδίου, Δ/ντρια  των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού και από το 2016 βοηθός Γενική Δ/ντρια Ύδρευσης.  Από τον Απρίλιο του 2019, ανέλαβε την Γενική Δ/νση Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών, όπου έχει στην ευθύνη της τις Δ/νσεις Συντονισμού και Ελέγχου, Περιβάλλοντος,  Έρευνας και Ανάπτυξης, Κτιριακών Εγκαταστάσεων και Ακίνητης Περιουσίας και Ασφάλειας Εγκαταστάσεων και Διοικητικής Υποστήριξης Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης.
Δραστηριοποιείται σε θέματα υποδομών, καθώς και σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης υδατικών πόρων.  
Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

 
Γεωργία Στεφανάκου | Βοηθός Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατολικής Αττικής
 
 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ελένη Σπυροπούλου | Βοηθός Γενικός Διευθυντής Οικονομικών
 
 
Αθηνά Σαΐνη | Βοηθός Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού
 
 
Σπύρος Κυριάκης | Βοηθός Γενικός Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας
 
 
Μάρθα Πλεξίδα | Βοηθός Γενική Διευθύντρια Ψηφιακού Μετασχηματισμού