Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ΕΥΔΑΠ ρίχνει φως στο παρελθόν, συνομιλεί με το σήμερα και ανοίγει παράθυρο στο αύριο.

Από την αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου ως πολιτιστικό μνημείο και υδάτινο πόρο, τη δημιουργία κοινοτήτων, τη συμμετοχή σε προγράμματα και δίκτυα, την επένδυση σε νέες συνεργασίες, μέχρι τη λειτουργία πράσινου κέντρου έρευνας και την εφαρμογή έξυπνων καινοτόμων τεχνολογιών για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, την αποτελεσματική διαχείριση υδάτινων πόρων, την επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες περιοχές και τη βελτίωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με το βασικότερο αγαθό του πλανήτη, το νερό, η ΕΥΔΑΠ διασχίζει μια ολόκληρη διαδρομή που την κάνει σύγχρονη.

Συγχρονίζεται με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, αξιολογώντας τις δυνάμεις της, επανασχεδιάζοντας τις υπηρεσίες της και αναζητώντας λύσεις βιωσιμότητας, σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή και η εξάντληση των πόρων διεθνώς, αποτελούν τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται ο άνθρωπος να διαχειριστεί στην ιστορία του.

 

Ανάπτυξη μέσω της Καινοτομίας

Η ΕΥΔΑΠ αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως ηγέτη στην ύδρευση και αποχέτευση στην Ελλάδα, ρόλο νευραλγικό για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, ασφάλειας και ευημερίας. Λειτουργεί και δρα με αξιοπιστία, σεβασμό και προσανατολισμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Δε στέκεται όμως σε αυτόν τον πρωταρχικό της ρόλο. Αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως καθοριστικό για τη χάραξη πορείας στη νέα εποχή. Σε διαρκή επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα, αναγνωρίζει τις αξίες των στρατηγικών ανθεκτικότητας και αειφόρου ανάπτυξης των πόλεων. Στρατηγικές που μοιάζουν ολοένα και περισσότερο να απαντούν στις ανάγκες της σύγχρονης  πραγματικότητας - παρά το γεγονός ότι στην Αθήνα το νερό θεωρείται συχνά ένα αγαθό δεδομένο. Οι ανάγκες και το τοπίο αλλάζουν διεθνώς καλπάζοντας. Οι αρχές της κυκλικής οικονομίας οφείλουν να διέπουν πλέον κάθε δράση του επιχειρηματικού κόσμου, σε μια εντατική προετοιμασία για το αύριο. Σε αυτήν την προετοιμασία για την επόμενη ημέρα, η ΕΥΔΑΠ προχωρά με την ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας.

H ανάπτυξη μέσα από την καινοτομία είναι η απάντηση της ΕΥΔΑΠ στις σύγχρονες ευρωπαϊκές προκλήσεις του κλάδου των υδάτων: 1) έλεγχος ποιότητας υδάτων και προστασία νερού από ρύπανση 2) διασφάλιση αποδοτικότητας των υδατικών πόρων 3) διαχείριση λυμάτων και επαναχρησιμοποίησή τους (κυκλική οικονομία) 4) ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας.

Παράλληλα, η ΕΥΔΑΠ μέσα από τις νέες δραστηριότητες, που εμπίπτουν στην ανάπτυξη και την καινοτομία, επιστρέφει στην κοινωνία μέρος της αξίας του φυσικού πόρου που διαχειρίζεται (giving back factor) και υποστηρίζει τις τοπικές πρωτοβουλίες σε περιοχές της Αττικής. Η αξία που επιστρέφει έγκειται στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων.

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται κεντρικά και οριζόντια, αλλά και μέσα από τις διαφορετικές υπηρεσίες της Εταιρείας, καθώς και με την ανάπτυξη νέας γενιάς εργαζομένων, που φέρνουν νέες κουλτούρες στο εσωτερικό της, στο δρόμο ενός συνολικού μετασχηματισμού της ΕΥΔΑΠ.

Κατεβάστε την εφαρμογή μας
Google Play app link Apple store app link
Ακολουθήστε μας