Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΝΕΑ

29/1/2020
28-29/01/2020 Διεθνής ημερίδα INTCATCH

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

«Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων και η παρακολούθηση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων με τη χρήση αυτόνομων σκαφών».

 

Τα αποτελέσματα της Διεθνούς Ημερίδας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTCATCHπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα (28-29 Ιανουαρίου 2020) και διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., κατέληξαν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την καινοτόμο υπηρεσία παρακολούθησης της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων με τη χρήση αυτόνομων σκαφών εντυπωσιάζοντας  τους πλέον των 80 συμμετεχόντων.

Την έναρξη της Ημερίδας έκανε η κα Αντιγόνη Συνοδινού, Γενική Διευθύντρια Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών ΕΥΔΑΠ, ενώ χαιρετισμούς απηυθύναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Δημόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΣ ΕΥΔΑΠ κα Θεοδώρα Βαρβαρίγου, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κ. Χαράλαμπος Σαχίνης.

Τις εργασίες παρακολούθησαν εκπρόσωποι από την  Δημόσιες Εταιρείες Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΥΑ), Δημόσιες Αρχές («Ειδική Γραμματεία Υδάτων» Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νομαρχίες Ελλάδας, Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε., Γενικό Χημείο του Κράτους, Δήμους, Κέντρο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ακαδημία Πυροσβεστικού Σώματος), Φορείς Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (Παμβώτης, Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, Λίμνης Κάρλα), Ακαδημαϊκή Κοινότητα (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ερευνητικά Κέντρα (ΕΛΚΕΘΕ-Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων, NCSR Δημόκριτος), ΜΚΟ ( GWP, MIO-ECSDE, Ecologists Green) και ιδιωτικός τομέας (Intergeo, Αναλυτικά εργαστήρια SA).

Οι πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ήταν καταλυτικές για την επιτυχημένη διοργάνωση της Ημερίδας και οι εποικοδομητικές συζητήσεις που ακολούθησαν ανάμεσα στους παρευρισκομένους ανέδειξαν το ενδιαφέρον όλων για την συνέχιση της επιχειρησιακής δράσης των υπηρεσιών των Αυτόνομων Σκαφών INTCATCHγια μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό αρχείο από την Ημερίδα έχουν αναρτηθεί και στα νέα του επίσημου siteτου Προγράμματος INTCATCH:

http://intcatch.eu/index.php/our-news/news/133-intcatch-2020-stakeholders-final-workshop

 

Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Έρευνας και Ανάπτυξης

Υπηρεσία Έρευνας και Ανάπτυξης

ΕΥΔΑΠ ΑΕ

Κατεβάστε την εφαρμογή μας
Google Play app link Apple store app link
Ακολουθήστε μας