Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΝΕΑ

9/9/2022
09/09/2022 Τιμητικό βραβείο για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το 7th IAHR Europe Congress

Το βραβείο «EnvironmentalHeritageAward» απονεμήθηκε στο Αδριάνειο Υδραγωγείο, ως σπουδαίο και ανθεκτικό στο χρόνο υδραυλικό έργο, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την τελετή λήξης του 7ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IAHR, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani-Caravel. Το συνέδριο φέτος έφερε τον τίτλο «InnovativeWaterManagementinaChangingClimate» και υλοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με τη χρυσή χορηγία της ΕΥΔΑΠ.

Ο Διευθυντής Στρατηγικής και Καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Σαχίνης παρέλαβε το τιμητικό βραβείο και παρουσίασε στους συνέδρους την ιστορία του ρωμαϊκού αυτού θαυμαστού έργου, την πολιτισμική, φυσική και περιβαλλοντική αξία του μνημείου, τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και την αξιοποίησή του και τέλος το μακροπρόθεσμο πλάνο επαναχρησιμοποίησής του, με αστικές αναπλάσεις κατά το μήκος του, κατασκευή δικτύου μη-πόσιμου νερού και μετατροπή του αρνητικού του αποτυπώματος σε απολύτως θετικό.

Νωρίτερα, στο συνέδριο ο αναπληρωτής Διευθυντής Στρατηγικής και Καινοτομίας Ευθύμιος Λύτρας συμμετείχε εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ στην ενότητα με την παρουσίαση «Research and innovation for sustainable hydro-environment projects», κάνοντας μια αναδρομή της εξέλιξης του υδραγωγείου Αθηνών ως τη σύγχρονη εποχή, με την ενσωμάτωση των διαφορετικών καινοτομιών στο πέρασμα του χρόνου.

Η International Association for Hydro-Environment Engineering and Research (IAHR), που ιδρύθηκε το 1935, είναι ένας παγκόσμιος ανεξάρτητος οργανισμός μηχανικών και ειδικών στο νερό που εργάζονται σε τομείς που σχετίζονται με τις υδρο-περιβαλλοντικές επιστήμες και την πρακτική εφαρμογή τους. Οι δραστηριότητες κυμαίνονται από την υδραυλική ποταμών και τη θάλασσα, έως την ανάπτυξη των υδάτινων πόρων και την οικολογική υδραυλική, έως τη μηχανική πάγου, την υδροπληροφορική και τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση. Η IAHR τονώνει και προωθεί τόσο την έρευνα, όσο και την εφαρμογή της και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των παγκόσμιων υδάτινων πόρων και των διαδικασιών βιομηχανικής ροής.

Το επόμενο Ευρωπαϊκό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα τον Ιούνιο 2024, ενώ το παγκόσμιο συνέδριο προγραμματίζεται για τον Αύγουστο 2023 στη Βιέννη, με το κάλεσμα για την υποβολή επιστημονικών εργασιών-παρουσιάσεων να παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Κατεβάστε την εφαρμογή μας
Google Play app link Apple store app link
Ακολουθήστε μας