Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΝΕΑ

17/1/2023
05–09/06/2022 Στα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια προβάλει η ΕΥΔΑΠ τις καινοτομίες της

Στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Συνέδριο με τίτλο «Ninth International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning, and Economics – CEMEPE & SECOTOX Conference», που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο, από τις 5 έως 9 Ιουνίου 2022, παρουσίασε η ΕΥΔΑΠ την περίπτωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση επίκαιρων επιστημονικών ερευνών και εργασιών από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Το συνέδριο συν-διοργάνωσαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ το παρακολούθησαν επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν σχετίζονταν με θέματα Περιβαλλοντικής διαχείρισης, μηχανικής, σχεδιασμού και οικονομικών του περιβάλλοντος.

Νωρίτερα, στο 8ο Sustainable Talks του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με τίτλο «Change for Climate & Biodiversity in the Urban Environment», που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά στις 26 Μαΐου 2022, συμμετείχε η ΕΥΔΑΠ, συνομιλώντας στο ίδιο πάνελ με τον Δήμο Αθηναίων, την Οργάνωση ΓΗ και τις επιδραστικές εταιρείες Dimand και P&G γύρω από έργα τοπικής κλίμακας που συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέσα από τη μείωση ανθρακικού αποτυπώματος, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη μείωση της θερμοκρασίας. Η σειρά μονοθεματικών συζητήσεων με τίτλο Sustainable Talks έχει στόχο την ενσωμάτωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην Ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα μέσω εποικοδομητικού διαλόγου.

Επιπλέον, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στο Metropolitan Expo, η ΕΥΔΑΠ έλαβε μέρος στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τίτλο «Τhe initiatives of NTUA for technology transfer and promotion of innovation and entrepreneurship», στα Ποσειδώνια 2022, παρουσιάζοντας το όραμα και τις προτεραιότητες της ΕΥΔΑΠ, που βασίζονται στην επίτευξη μιας ισορροπημένης και βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας, των πελατών, των εργαζομένων, των μετόχων, του περιβάλλοντος και εκείνων που έχουν έννομο συμφέρον.

Τέλος, στο ψηφιακό εργαστήριο που διοργάνωσε το ευρωπαϊκό έργο MONOCLE 2020, στις 16 Ιουνίου 2022, με τίτλο «Emerging observation technologies for optical water quality» η ΕΥΔΑΠ παρουσίασε την καινοτόμο τεχνολογία ελέγχου επιφανειακών υδάτων με χρήση αυτόνομων ρομποτικών σκαφών και εναέριων drones.
 

Κατεβάστε την εφαρμογή μας
Google Play app link Apple store app link
Ακολουθήστε μας