Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ

Οι βασικότεροι από τους πρωτεύοντες συλλεκτήρες ακαθάρτων είναι:

Ο Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός (ΚΑΑ)

Είναι ο παντορροϊκός αγωγός με τον οποίο γίνεται η παροχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων του παντορροϊκού συστήματος, από το τέρμα της οδού Πατησίων μέχρι τον Ακροκέραμο Κερατσινίου, όπου με δίδυμο υποθαλάσσιο αγωγό ωθούνται προς το ΚΕΛΨ για επεξεργασία. Η κατασκευή του αγωγού ολοκληρώθηκε το 1959. Έχει μήκος 17 χλμ. και στην εκβολή του έχει παροχετευτική ικανότητα 15 κ.μ. ανά δευτερόλεπτο. 

Ο Συμπληρωματικός Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός (ΣΚΑΑ)

Ο Συμπληρωματικός Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός (ΣΚΑΑ) κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980. Αρχίζει από τον Δήμο Αγ. Ιωάννου Ρέντη και απολήγει στον Ακροκέραμο. Ο ΣΚΑΑ συμπληρώνει την παροχετευτική ικανότητα του ΚΑΑ. Είναι κυκλικός αγωγός από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους 7 χλμ. και παροχετευτικότητας 15 κ.μ. ανά δευτερόλεπτο.

Ο Παρακηφίσιος Συλλεκτήρας Ακαθάρτων

Ο Παρακηφίσιος Συλλεκτήρας κατασκευάστηκε επίσης κατά την περίοδο λειτουργίας του Οργανισμού Αποχέτευσης Πρωτευούσης. Ξεκινά από τον από την περιοχή του Αγ. Στεφάνου και καταλήγει στον ΚΑΑ στο ύψος της περιοχής του Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Το μήκος του φτάνει τα 34,5 χλμ. περίπου, ενώ η παροχετευτική του ικανότητα στην εκβολή είναι 20,2 κ.μ. ανά δευτερόλεπτο.

Ο Κεντρικός Παραλιακός Συλλεκτήρας της ακτής Σαρωνικού

Ο Παραλιακός Συλλεκτήρας, ο οποίος κατασκευάστηκε στην περίοδο λειτουργίας του ΟΑΠ, ξεκινά από την περιοχή της Βάρκιζας, καταλήγει στο Αντλιοστάσιο 29 (περιοχή Αμφιθέας) και έχει μήκος 17 χλμ. Για την κατασκευή του ελήφθησαν υπόψη ορισμένες παράμετροι που σχετίζονταν με την τοπογραφία και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας της περιοχής. Η μέγιστη παροχετευτική του ικανότητα φτάνει τα 2,5 κ.μ. ανά δευτερόλεπτο.

Κατεβάστε την εφαρμογή μας
Google Play app link Apple store app link
Ακολουθήστε μας