Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

 

Cybersecurity Awards 2024 Χρυσό βραβείο για την ΕΥΔΑΠ

Με το Χρυσό Βραβείο (1ης θέσης) στην κατηγορία λύσεων που αφορούν στην ασφάλεια σε περιβάλλον CLOUD και με το Ασημένιο Βραβείο (2ης  Θέσης) ως Καινοτομία στον τομέα Παρόχων Κοινής Ωφέλειας, βραβεύτηκε η Υπηρεσία Υποδομών & Κεντρικών Συστημάτων της Διεύθυνσης Υποδομών Πληροφορικής στα Cybersecurity Awards 2024, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που διεξήχθη στις 8 Φεβρουαρίου 2024.

Τα βραβεία παρέλαβε η Γενική Διευθύντρια Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Ε. Νεστορίδη, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι κ.κ. Π. Μπαξεβανίδης, Διευθυντής Υποδομών Πληροφορικής και Μ. Γκέκας, Προϊστάμενος Υπ. Υποδομών και Κεντρικών Συστημάτων και Αναπλ. Διευθυντής Υποδομών Πληροφορικής.

Τα βραβεία αφορούν στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση ειδικού λογισμικού προστασίας εφαρμογών (όπως στο site της Εταιρείας) και που λειτουργούν μέσω διαδικτύου από κακόβουλες ενέργειες (Web Application Firewall), σε συνεργασία με την Εταιρεία PYLONES HELLAS.

Η βράβευση αυτή είναι άλλη μια αναγνώριση της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει η ΕΥΔΑΠ σε θέματα ασφαλείας.


 

 

Δύο Βραβεία για την ΕΥΔΑΠ από τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ

Δύο βραβεύσεις απέσπασε η ΕΥΔΑΠ από τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ που διοργάνωσε το περιοδικό ΧΡΗΜΑ σε συνεργασία με την ethosEVENTS και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ κέρδισε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία Καλύτερη Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας για το 2023 και στην κατηγορία Βραβείο Καλύτερης Εταιρείας του Δείκτη ATHEX ESG-2023.

Για την κατηγορία Βραβείο Καλύτερης Εταρείας του Δείκτη ATHEX ESG-2023, το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, κα Μ. Γκαμαλέτσου, ενώ το βραβείο για την κατηγορία Καλύτερη Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας για το 2023, το βραβείο παρέλαβε η Αναπλ. Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, κα Σ. Τζιμοπούλου, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής που διεξήχθη την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 στο Divani Caravel.

Τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ αναγνωρίζονται από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα ως ένας καταξιωμένος θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών και τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών.


 

 

Ένα Χρυσό Βραβείο για τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου

Mε το Χρυσό Βραβείο GOLDEN BEE (Business Ethics Excellence) βραβεύτηκε η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR) στο πλαίσιο της 16ης Τελετής Απονομής «Responsible Management Excellence (RME) Awards 2023, ESG – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ”,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 17 Οκτωβρίου 2023.

Η συγκεκριμένη βράβευση επετεύχθη μετά από μια διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης βάσει της συγκέντρωσης της προβλεπόμενης για την κατηγορία βαθμολογίας, με την πλήρωση των οριζόμενων κριτηρίων των ενοτήτων του πανευρωπαϊκού μοντέλου RME που βασίζεται στους πυλώνες της εταιρικής διακυβέρνησης και της κοινωνική ευθύνης.

Στην απονομή συμμετείχαν σημαντικές εταιρείες και οργανισμοί καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό διπλωματικών εργασιών τους.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής – ΕΒΕΝ GR είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005 και  εκπροσωπεί το Εuropean Business Ethics Network, το πλέον ενεργό Δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής σήμερα στην Ευρώπη. Σκοπός των αρχών του EBEN, είναι η διάδοση του είδους της Διοίκησης που βασίζεται σε αξίες, στην ηθική της ηγεσίας αλλά και την αύξηση της γνώσης για την ευθύνη που έχουν οι εταιρείες προς την κοινωνία.

 

 

 

Η ΕΥΔΑΠ ανάμεσα στις 12 κορυφαίες Future Ready εταιρείες στην Ελλάδα

Την 5η θέση έλαβε η ΕΥΔΑΠ στον διαγωνισμό Future Ready Business που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά και διενεργήθηκε από το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος-Compete GR και τον Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιρειών & Επιχειρηματικότητας, και υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ, του ΕΕΔΕΓΕ και του ΣΕΒ.

Ο διαγωνισμός ανέδειξε τη  λίστα με τις 12 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ξεχώρισαν ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές για την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου, οι επιχειρήσεις  παρουσίασαν τα σχετικά case studies και έλαβαν στοχευμένη ανατροφοδότηση αναφορικά με τον σχεδιασμό της στρατηγικής τους για το μέλλον, καθώς και ειδική σήμανση «Future Ready», στο τέλος της εκδήλωσης, που τους ταξινομεί στην ομάδα των 12 εταιρειών που χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία, πρωτοπορία και ανθεκτικότητα.

Η διαδικασία αξιολόγησης βασίστηκε σε καθορισμένα κριτήρια και μετρήσεις, με στόχο την αναγνώριση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών των επιχειρήσεων σε σχέση με την προοπτική του μέλλοντος. 

Από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, κ. Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου παρουσίασε τον οδικό χάρτη που έχει σχεδιάσει η Εταιρεία για το μέλλον, καθώς και τη στρατηγική που έχει αναπτύξει πάνω στον έναν από τους έξι δείκτες που επέλεξε να διαγωνιστεί: την Κοινωνική Επίδραση.

Οι 6 δείκτες future-readiness ήταν: Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κοινωνική Επίδραση, Προσαρμοστική Ικανότητα, Προσανατολισμός, Ευελιξία του Επιχειρηματικού Μοντέλου, Δικτύωση.

Ο διαγωνισμός Future Ready Business  καθιερώνεται πλέον ως η έγκυρη διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) των επιχειρήσεων, αναφορικά με το πόσο έτοιμες είναι να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις και αλλαγές που επηρεάζουν τον επιχειρηματικό κόσμο. 
 

 

 

 

Διάκριση της ΕΥΔΑΠ στο CR Index 2022-2023

Η ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε με τη διάκριση SILVER στο CR Index του  Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) και ταυτόχρονα έλαβε την  Ειδική Διάκριση “Best in Progress’’ για τα βήματα που έχει κάνει στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και ESG.

Το 2022, η ΕΥΔΑΠ ως «πρωτοεμφανιζόμενη» στη διαδικασία αξιολόγησης επιχειρήσεων μέσω του Εθνικού Δείκτη CR Index, κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο BRONZE, καθώς και ειδικό έπαινο για την περιβαλλοντική της επίδοση.

Ο CR Index αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα, καθώς αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά, βάσει 100 διεθνών κριτηρίων που σήμερα είναι προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και Πρότυπα.

Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, και το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων κ.  Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου.

Η κ. Γκαμαλέτσου, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε: « Η διαρκής πρόοδος της Εταιρείας μας στην ενσωμάτωση των στόχων ESG στη στρατηγική της αποτυπώνεται στο συλλογικό έργο όλων των ανθρώπων της. Δεσμευόμαστε να μη “ρίξουμε νερό στο κρασί μας”, στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά!»

Λαμβάνοντας κάθε φορά υπ’ όψιν την αξιολόγηση του Εθνικού Δείκτη CR Index, η ΕΥΔΑΠ δεσμεύεται για μια ακόμη υψηλότερη διάκριση, ακολουθώντας συστηματικά τα βήματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

 

 

Ένα Χρυσό Βραβείο για την ΕΥΔΑΠ από το Global Water Summit 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Χάρης Σαχίνης, αποδέχτηκε, στις αρχές Μαϊου 2023, την προσφορά για συμμετοχή της Εταιρείας στο δίκτυο Leading Utilities of the World, και έλαβε το βραβείο «Golden Tap» για τις επιδόσεις της ΕΥΔΑΠ στον τομέα υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Το βραβείο αντιπροσωπεύει το επίτευγμα της παροχής, του υψηλότερου επιπέδου χρησιμότητας, υπηρεσιών.

Το Leading Utilities of the World (LUOW) είναι ένα δίκτυο από τις πιο προνοητικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στον κόσμο, όπως ορίζεται από τους 14 διακριτούς τομείς καινοτομίας του δικτύου. Τα μέλη του αντιπροσωπεύουν το χρυσό πρότυπο της καινοτομίας και της απόδοσης στον τομέα των υδάτων στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Το Leading Utilities of the World είναι μια πρωτοβουλία του Global Water Leaders Group,  ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στοχεύει να δημιουργήσει μια καλύτερη ιστορία για το νερό παγκοσμίως. Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου των πιο επιτυχημένων και καινοτόμων επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης στον κόσμο, που θα συμβάλει στην αύξηση της απόδοσης σε ολόκληρο τον τομέα, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα, παρέχοντας ένα δίκτυο για ανταλλαγή ιδεών και εμπνέοντας άλλους να βελτιωθούν.

 


 

 

Δύο διακρίσεις για την ΕΥΔΑΠ στα Green Brand Awards 2023

Με δύο βραβεία τιμήθηκε η ΕΥΔΑΠ κατά την Τελετή Απονομής των Green Brand Awards 2023, θεσμό που για 3η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης που προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.

Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023,  υπό την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.

Στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, Πανεπιστημίων, επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου παρευρέθηκαν στην τελετή, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που συνδυάζουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αειφορίας, προσφέροντας βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, αλλά και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable, Zero Waste και Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Το Silver βραβείο στην κατηγορία Green Energy Service  απονεμήθηκε στην ΕΥΔΑΠ για μια ευρεία γκάμα δράσεων που υλοποιεί με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως είναι η μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος (Net Zero), η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, η εξοικονόμηση μέσω μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, η επιλογή υλικών και μηχανημάτων με σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές (σταδιακή αντικατάσταση μέρους του στόλου της ΕΥΔΑΠ με ηλεκτρικά οχήματα), η αξιοποίηση ΑΠΕ με Φ/Β Σταθμούς και Υδροηλεκτρικά έργα, η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και εγκαταστάσεων κ.α.
Το βραβείο παρέλαβε η Γενική Διευθύντρια Μετασχηματισμού, κ. Αντιγόνη Συνοδινού.

Την ίδια βραδιά, η ΕΥΔΑΠ έλαβε το Bronze Βραβείο στην κατηγορία R&D for Green Service για την καινοτόμο τεχνολογία Sewer Mining που επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση νερού μέσω της «εξόρυξης» λυμάτων απευθείας από το δίκτυο αποχέτευσης, την επιτόπου επεξεργασία και την παραγωγή νερού υψηλής ποιότητας κατάλληλου για άρδευση πρασίνου, τον εμπλουτισμό υπόγειων υδάτων. H ΕΥΔΑΠ δοκιμάζει την τεχνολογία Sewer Mining μέσα από πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το DESSIN και το NEXT-GEN (που έχουν ολοκληρωθεί) και το IMPETUS (που βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης) με βασικό συνεργάτη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλους εταίρους, όπως η Chemitec, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Μαρκοπούλου, και με τη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Στρατηγικής & Καινοτομίας, κ. Γιώργος Σαχίνης.

 


 

1ο Βραβείο Ανάκαμψης Αποτελεσμάτων για την ΕΥΔΑΠ από τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ

Ένα ακόμη σημαντικό πρώτο βραβείο απέσπασε η ΕΥΔΑΠ από τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ.

Την επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του θεσμού διοργάνωσαν το περιοδικό ΧΡΗΜΑ σε συνεργασία με την ethosEVENTS και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr.

Η  τελετή απονομής των Βραβείων διεξήχθη  την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση. Στόχος των Βραβείων ΧΡΗΜΑ είναι η ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού.

Τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ αναγνωρίζονται από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα ως ένας καταξιωμένος θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών.

Το 1ο Βραβείο Ανάκαμψης Αποτελεσμάτων που απονεμήθηκε στην ΕΥΔΑΠ, παρέλαβε η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Λεμονιά Σκυλάκη. Η κ. Σκυλάκη κατά την παραλαβή του Βραβείου ανέφερε «Είναι μεγάλη χαρά να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους όλης της Εταιρείας και ειδικότερα εκ μέρους της Διεύθυνσης Δραστηριοτήτων  Οικονομικών. Το βραβείο αυτό αποδεικνύει ότι η ΕΥΔΑΠ, σταθερά προσανατολισμένη στη στρατηγική της για ασφάλεια, αποδοτικότητα και ανάπτυξη, αποδεικνύει την ανθεκτικότητά της και τη δέσμευσή της για θετικά οικονομικά αποτελέσματα ακόμα και σε περιόδους με σημαντικές προκλήσεις όπως αυτή που διανύουμε»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Αναπληρώτριες της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ.κ. Μ. Πετροπούλου και Ε. Καλοκύρη, η Προϊσταμένη Κεντρικού Λογιστηρίου κα Δ. Ζαρκαδούλα και η Προϊσταμένη Εκκαθάρισης Δαπανών κα Α. Ζερβόγλου.

 

 

 

 

Ένα ακόμη Χρυσό Βραβείο για τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ από το ΕΒΕΝ GR (Greek Institute of Business Ethics Network)

Η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε με το Gold Award, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΕΒΕΝ GR (Greek Institute of Business Ethics Network), το πλέον ενεργό δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής στην Ευρώπη, το οποίο αριθμεί 18 χώρες-μέλη. Το ΕΒΕΝ GR ιδρύθηκε το 2005 και είναι αναγνωρισμένο ως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής αντίληψης για την επιχειρηματική ηθική.

Η 15η Τελετή Απονομής RESPONSIBLE MANAGEMENT EXCELLENCE AWARDS BY EBEN, με θέμα “ΑΡΙΣΤΕΙΑ-ΗΘΟΣ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑ COVID-19 EΠΟΧΗ”, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς», με μεγάλη επιτυχία.

Για άλλη μια χρόνια συμμετείχαν εταιρείες, Οργανισμοί και Όμιλοι με ιδιαίτερα ενεργή δράση στον τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και της Επιχειρηματικής Ηθικής.

Η παρουσίαση των Οργανισμών και η απονομή των βραβείων ΒRONZE, SILVER,GOLD και OLYMPIC AWARDS, πραγματοποιήθηκε από την κ. Τζελίνα Καρελλά, Γενική Γραμματέα του EBEN GR, η οποία αναφέρθηκε στη σημαντική προστιθέμενη αξία που παρέχει το RESPONSIBLE MANAGEMENT EXCELLENCE στους Οργανισμούς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που πιστοποιούνται, ανακοινώνοντας τα ονόματα των Οργανισμών.

Το βραβείο GOLD AWARD, παρέλαβε η Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ, κ. Μαρίνα Λιακοπούλου, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της  για την τιμή της βράβευσης και ευχήθηκε οι αξίες του οργανισμού EBEN να καθοδηγούν τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία ευρύτερα.

 

 

Εδώ, μπορείτε να δείτε την τελετή απονομής:

https://www.eben.gr/2023/01/31/aponomi-vraveion-rme-2022/
 

 

Στην πρώτη βαθμίδα κατάταξης η ΕΥΔΑΠ

Στους πρωτοπόρους του ελληνικού επιχειρείν ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα Environmental, Social & Governance (ESG) αναδείχθηκε η ΕΥΔΑΠ  από την  έρευνα ESG Transparency Index, την οποία παρουσίασε το Forbes  και η οποία αποτυπώνει το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων.

Η κατάταξη της ΕΥΔΑΠ στην πρώτη βαθμίδα  platinum της μεγάλης αυτής έρευνας, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η ΕΥΔΑΠ με την επιτυχημένη  στρατηγική της και με την συμβολή όλων των εργαζομένων της από κάθε θέση που βρίσκονται, αναδεικνύεται στους πρωτοπόρους του ελληνικού επιχειρείν.

Σκοπός της έρευνας   ήταν  η αποτύπωση της παρούσας κατάστασης των 100 μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα ,βάσει κύκλου εργασιών με έτος αναφοράς το 2021, ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG, βάσει συγκεκριμένων πηγών δημόσιων αναφορών και συγκεκριμένων κριτηρίων γνωστοποίησης πληροφορίας ESG.

Ως πηγές συλλογής δεδομένων χρησιμοποιήθηκαν οι Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης , ESG και οι Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις  και Εκθέσεις Διαχείρισης Δ.Σ., με έτος αναφοράς το 2021.

Ως πληθυσμός ορίστηκαν οι 200 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, με βάση τον κύκλο εργασιών τους με έτος αναφοράς το 2021.

Οι εταιρείες αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία σχεδιάστηκαν ώστε να καλύπτουν και τους τρεις πυλώνες (E-S-G), λαμβάνοντας υπόψη ESG δείκτες κορυφαίων διεθνών και εθνικών μη χρηματοοικονομικών προτύπων (GRI, SASB, ΑΤΗΕΧ ESG Guide, ESRS, TCFD).

Στην πρώτη κατηγορία platinum μαζί με την ΕΥΔΑΠ,  βρέθηκαν οι  εταιρείες που είναι πρωτοπόρες σε θέματα διαφάνειας και δημοσιότητας ως προς τους τρεις πυλώνες του ESG.

 

 

Χρυσό Βραβείο για τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών

Η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ διακρίθηκε με Χρυσό Βραβείο στα Business Law Awards 2022, στην κατηγορία ‘’In-House Public Sector & Procurement Team’’, για τη συνεισφορά, τη νομική υποστήριξη και τη γενικότερη συνδρομή της στο σύνολο των λειτουργιών της Εταιρείας, κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023.

Η αξιολόγηση του νομικού τμήματος έγινε με βάση μία πλειάδα κριτηρίων που αφορούσαν κυρίως στο κατά πόσο η εταιρική στρατηγική αντικατοπτρίζεται και υποστηρίζεται από το νομικό τμήμα και τη στρατηγική του, στη διαχείριση των συνεργατών,  στη σχέση του νομικού τμήματος με άλλα τμήματα της Εταιρείας και τις πρακτικές που εφαρμόζει για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία, στον τρόπο με τον οποίο το νομικό τμήμα έχει καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας λήψης αποφάσεων της Εταιρείας και της χάραξης της εταιρικής στρατηγικής, στις ιδιαίτερες προκλήσεις που συναντά η ομάδα νομικών υπηρεσιών στον συγκεκριμένο κλάδο της αγοράς και πώς αυτές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, στην αποτελεσματικότητα της οργανωτικής δομής, το μέγεθος και τη διοίκηση του νομικού τμήματος καθώς και σε πρωτοβουλίες σχετικά με τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού. Τα Business Law Awards στόχο έχουν να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την καινοτομία, την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και αρτιότητα στην παροχή των νομικών υπηρεσιών δικηγορικών γραφείων, δικηγορικών εταιρειών και in-house νομικών τμημάτων εμπορικών εταιρειών. Απώτερος στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη της σημασίας και της συμβολής του κλάδου στην οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου, Χάρη Σαχίνη, και στελεχών της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Μουτζουρίδης, παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να παραλαμβάνω σήμερα το βραβείο αυτό για λογαριασμό της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΥΔΑΠ. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει το ρόλο της Υπηρεσίας μας, αλλά και τις προκλήσεις που εταιρείες όπως η δική μας αντιμετωπίζουν. Ευχαριστώ τη Διοίκηση της Εταιρείας μας για την εμπιστοσύνη της, και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Διεύθυνσής μου για την αφοσίωση, την ομαδικότητα και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν με κοινό μας στόχο την ανάδειξη των θέσεων της ΕΥΔΑΠ και τη νομική της θωράκιση».

 

 

 

Environmental Awards 2022: δύο σημαντικά βραβεία για την ΕΥΔΑΠ

Με το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Cultural Heritage για το έργο της στο Αδριάνειο Υδραγωγείο, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural HIDRANT που υλοποιεί υπό τον συντονισμό του Δήμου Χαλανδρίου, και με το Ασημένιο  βραβείο στην κατηγορία Environmental CSR για την Εβδομάδα Νερού 2022 και την καμπάνια ευαισθητοποίησης πολιτών γύρω από νερό που είχε πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού τον Μάρτιο 2022, τιμήθηκε η ΕΥΔΑΠ στα Environmental Awards 2022, που διοργανώθηκαν για όγδοη συνεχή χρονιά, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Τα βραβεία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα. Κατά την Τελετή Απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών επιχειρήσεων, μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων του Δημοσίου και δημοσιογράφων, αναδείχθηκε ότι, ακόμη και σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, συνεχίστηκε ακάθεκτη η πορεία για τη μετάβαση στο νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, καθόσον αυτή ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων. Η ΕΥΔΑΠ κάνει γοργά βήματα για τον μετασχηματισμό της προς την κατεύθυνση αυτή και η διπλή της βράβευση το υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά.

Το βραβείο Cultural Heritage που απονεμήθηκε στο Αδριάνειο Υδραγωγείο και το Cultural HIDRANT, παρέλαβε ο Διευθυντής Στρατηγικής και Καινοτομίας, Γιώργος Σαχίνης, ενώ το βραβείο Environmental CSR που κέρδισε η Εβδομάδα Νερού, παρέλαβε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Χαλανδρίου, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, καθώς και η Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ, Γεωργία Στεφανάκου.

Τέλος, την εκδήλωση χαιρέτισε η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους νικητές για τις σημαντικές δράσεις και τους στόχους που επιτυγχάνουν.

 

 

 

Βράβευση της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο του “Legal 500 GC Powerlist for Greece and Cyprus 2022”

Μια ακόμα τιμητική διάκριση απέσπασε και φέτος η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, σε συνέχεια της, από το 2019, ένταξής της στη “GC Powerlist Greece and Cyprus Teams”.

Ο Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών, Ιωάννης Μουτζουρίδης, παρέλαβε, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, σε δεξίωση που διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, βραβείο ένταξης της ΕΥΔΑΠ στην “GC Powerlist Greece and Cyprus 2022”.

Το “The Legal 500 GC Powerlist” είναι ένας θεσμός αναγνώρισης και επιβράβευσης των καλύτερων in-house δικηγόρων και νομικών ομάδων για την αποτελεσματικότητα και προσαρμοστικότητά τους στην αντιμετώπιση και εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων σε νομικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν εντός των οργανισμών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται. Έχει δε ως έργο τον, σε παγκόσμια κλίμακα, εντοπισμό των κορυφαίων in-house δικηγόρων και νομικών τμημάτων βάσει κριτηρίων τα οποία αναθεωρούνται και ενημερώνονται κάθε χρόνο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι καταρτιζόμενες «λίστες αναγνώρισης» επιβραβεύουν την καινοτόμο και επιδραστική παροχή νομικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της παγκόσμιας in-house νομικής κοινότητας. Η έρευνα διεξάγεται ετησίως με λεπτομερή ποιοτική αξιολόγηση διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του έργου που επιτελέστηκε στα νομικά τμήματα κυρίως τους τελευταίους 12 μήνες.

Η φετινή βράβευση επιβεβαιώνει ότι, ενόψει των απαιτήσεων των καιρών, το Νομικό Τμήμα της ΕΥΔΑΠ διαθέτει όλα τα προσόντα για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες νομικές και πραγματικές προκλήσεις και να επικουρήσει την Εταιρεία στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της.

 

 

 

Τιμητικό βραβείο για το Αδριάνειο Υδραγωγείο από το 7th IAHR Europe Congress

Το βραβείο «Environmental Heritage Award» απονεμήθηκε για το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ως σπουδαίο και ανθεκτικό στο χρόνο υδραυλικό έργο, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, κατά την τελετή λήξης του 7ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου IAHR. Το συνέδριο με τίτλο «Innovative Water Management in a Changing Climate» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με τη χρυσή χορηγία της ΕΥΔΑΠ.

Το τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Στρατηγικής και Καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Σαχίνης, ο οποίος παρουσίασε στους συνέδρους την ιστορία του ρωμαϊκού αυτού θαυμαστού έργου, την πολιτισμική, φυσική και περιβαλλοντική αξία του μνημείου, τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ συμβάλλοντας στην ανάδειξη και αξιοποίησή του και τέλος το μακροπρόθεσμο πλάνο επαναχρησιμοποίησής του με αστικές αναπλάσεις κατά το μήκος του, κατασκευή δικτύου μη-πόσιμου νερού και μετατροπή του αρνητικού του αποτυπώματος σε απολύτως θετικό.

Στο συνέδριο συμμετείχε εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ και ο αναπληρωτής Διευθυντής Στρατηγικής και Καινοτομίας, Ευθύμιος Λύτρας, ο οποίος, με την παρουσίασή του στην ενότητα «Research and innovation for sustainable hydro-environment projects» έκανε μια αναδρομή της εξέλιξης του υδραγωγείου Αθηνών ως τη σύγχρονη εποχή, με την ενσωμάτωση των διαφορετικών καινοτομιών στο πέρασμα του χρόνου.

Η International Association for Hydro-Environment Engineering and Research (IAHR) ιδρύθηκε το 1935 και είναι ένας παγκόσμιος ανεξάρτητος οργανισμός μηχανικών και ειδικών στο νερό που εργάζονται σε τομείς που σχετίζονται με τις υδρο-περιβαλλοντικές επιστήμες και την πρακτική εφαρμογή τους. Οι δραστηριότητες κυμαίνονται από την υδραυλική ποταμών και τη θάλασσα έως την ανάπτυξη των υδάτινων πόρων και την οικολογική υδραυλική, έως τη μηχανική πάγου, την υδροπληροφορική και τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση. Η IAHR τονώνει και προωθεί τόσο την έρευνα, όσο και την εφαρμογή της και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των παγκόσμιων υδάτινων πόρων και των διαδικασιών βιομηχανικής ροής.

 

 

 

Βραβείο για τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΕΥΔΑΠ στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards  

Η ΕΥΔΑΠ παρέλαβε το bronze βραβείο στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards για τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για έβδομη συνεχή χρονιά, βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Η σύνταξη του Απολογισμού είναι κάθε χρόνο μια νέα πρόκληση. Η προσπάθεια να αποτυπωθούν οι δράσεις και οι καινοτομίες ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται η Εταιρεία τα σημαντικά για τη Βιωσιμότητά της θέματα είναι μία απαιτητική διαδικασία που επιβάλλει την ενεργή συμμετοχή όλων των οργανωτικών μονάδων, αλλά και την καλλιέργεια κουλτούρας βιώσιμης ανάπτυξης.

Η σύνταξη του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι έργο που διεκπεραιώνεται εξολοκλήρου εσωτερικά. Για την αποτύπωση των δράσεων ακολουθούνται διεθνή πρότυπα. Το 2021 ο Απολογισμός ευθυγραμμίστηκε με τον Οδηγό Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ η ΕΥΔΑΠ είναι η πρώτη εταιρεία του Δημοσίου που ευθυγραμμίστηκε με το Πρότυπο SASB  και ειδικότερα με τα ουσιαστικά θέματα του κλάδου του νερού.

Η στρατηγική και οι στόχοι της ΕΥΔΑΠ είναι πάντα προσανατολισμένοι στη διαφύλαξη του πόρου του νερού, στη διασφάλιση της υδροδότησης της Πρωτεύουσας με νερό αρίστης ποιότητας σε προσιτή τιμή και με τη συλλογή και  επιστροφή του στο περιβάλλον απαλλαγμένο από το ρυπαντικό φορτίο σε ποσοστό 95%.

Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τη μακρόχρονη σημαντική παρουσία της ΕΥΔΑΠ για την ίδια την Πρωτεύουσα. Αυτό το βραβείο λοιπόν ανήκει σε όλους τους ανθρώπους της ΕΥΔΑΠ που επί χρόνια με την υψηλή τεχνογνωσία και πείρα τους συμβάλλουν στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, με θέμα την ειρήνη.

 

        

 

 

Βραβεία Superbrands Greece 2021-2022

Το brand της ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε ως super brand στον διεθνή θεσμό των «Superbrands Greece 2021-2022»,  στην κατηγορία Ενέργεια – Ανακύκλωση.Η τελετή βράβευσης έγινε την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο ΜουσικήςΑθηνών.

Τα Superbrands είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αγγλία το 1995, με στόχο την προώθηση του branding και την επιβράβευση των κορυφαίων επωνυμιών (brand) κάθε χώρας. Σήμερα εκπροσωπείται σε 91 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διενεργείται από το 2005 και επιβραβεύει εταιρικές επωνυμίες που διαφοροποιούνται και ξεχωρίζουν έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό brand name και ξεχωριστή αποστολή στην κατηγορία που δραστηριοποιούνται. Η ανάδειξη των Corporate Superbrands 2021-2022, έγινε μετά από ψηφοφορία της Κριτικής  Επιτροπής του θεσμού και πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία ερευνών MARC A.E. σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 20- 65 ετών και μετά από αξιολόγηση 1.500 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε 37 διαφορετικές κατηγορίες.

Η διάκριση αυτή, επιβεβαιώνει αξίες που χαρακτηρίζουν την ΕΥΔΑΠ, όπως η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η ποιότητα, η ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση του νερού, η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Κ. Χάρης Σαχίνης δήλωσε σχετικά μετά την τελετή βράβευσης: «Η σφραγίδα αριστείας των Superbrands, είναι για εμάς ιδιαίτερη τιμή. Αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση των επιτυχημένων προσπαθειών που καταβάλλουμε όλοι μαζί στην ΕΥΔΑΠ, Διοίκηση και Εργαζόμενοι, προς την κατεύθυνση του οράματος και των στρατηγικών προτεραιοτήτων της εταιρείας που είναι μεταξύ άλλων η ενεργειακή αναβάθμιση και η μείωση του αποτυπώματο άνθρακα των λειτουργιών μας στο περιβάλλον, η βελτιστοποίηση αξιοποίησης των πόρων μέσα από ολιστική διαχείριση. Με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος. Η σφραγίδα αριστείας και οι υψηλές βαθμολογίες ικανοποίησης που συγκεντρώσαμε στις έρευνες των ανεξάρτητων φορέων, αντανακλούν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ευχαριστούμε θερμά την Κριτική Επιτροπή και το κοινό για την τιμή, που για μας συνεπάγεται ευθύνη για διαρκή βελτίωση και αριστεία».

 

 

 

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2019

Το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ απέσπασε η ΕΥΔΑΠ Α.Ε.  στη 17η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2019 που διοργάνωσε η EthosEvents, μέλος του Ομίλου EthosGroup. Για 17η συνεχή χρονιά οι αναγνώστες του ιστορικού οικονομικού-επενδυτικού περιοδικού ΧΡΗΜΑ, αλλά και οι επισκέπτες του επιχειρηματικού-οικονομικού portal, banks.com.gr, ανέδειξαν και επιβράβευσαν τις εταιρείες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

                 

 

 

Responsible Management Excellence Awards του EBEN GR 2019

Με το Χρυσό Βραβείο βραβεύτηκε η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ στην εκδήλωση των ResponsibleManagementExcellenceAwardsτου EBENGR,  για την εξαιρετική επίδοσή της στις αρχές της επιχειρηματικής ηθικής και το μοντέλο υπεύθυνης διοίκησης που ακολουθεί. 

                              

 

 

Διάκριση των Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ από τον φορέα LEGAL 500

Η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. αξιολογήθηκε από τον ανεξάρτητο φορέα του LEGAL 500 και εντάχθηκε στην λίστα (GCPOWERLISTμε τα καλύτερα νομικά τμήματα της Ελλάδας και της Κύπρου για το 2019 στον τομέα των υποδομών. Η διάκριση αυτή απονέμεται σε εκείνα τα νομικά τμήματα τα οποία πραγματικά προάγουν και νοηματοδοτούν την εταιρική νομική υποστήριξη.

             

 

 

 

Impact Business IT Excellence Awards 2019

Τρία βραβεία απέσπασε η Διεύθυνση Ψηφιακής Διοικητικής Πληροφόρησης της ΕΥΔΑΠ στην τελετή απονομής των Impact Business IT Excellence Awards 2019 που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2019.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Ψηφιακής Διοικητικής Πληροφόρησης της Εταιρείας απέσπασε χρυσό βραβείο στην κατηγορία «ContinuousBusinessImprovement»για το έργο Διοικητικού Εκσυγχρονισμού, αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Ενοποίηση Συστημάτων» και χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «BigData»για το έργο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δεδομένων.

Η ΕΥΔΑΠ επενδύει διαρκώς στην αναπτυξιακή στρατηγική και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της, θέτοντας ως προτεραιότητα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

       

             

 

 

Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα 2018

Το 2ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «Βραβείο Καλύτερης Εταιρείας του Δημοσίου» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στην εκδήλωση «Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα 2018», που διοργάνωσε για 16η συνεχή χρονιά το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, το επιχειρηματικό και οικονομικό portal banks.com.gr και η Ethos Awards,  με σκοπό την ανάδειξη και την βράβευση εταιρειών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς γενικότερα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Η ΕΥΔΑΠ,  μία από τις μεγαλύτερες Εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης  στην Ευρώπη, συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχει, για την κοινωνία και το περιβάλλον. Η επιτυχημένη της πορεία συνίσταται στο ότι παρέχει άριστης ποιότητας, οικονομικό νερό, ενώ παράλληλα φροντίζει για τη συλλογή των λυμάτων και την επιστροφή τους με τέτοιο τρόπο στο φυσικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι οι δραστηριότητές της θα αφήνουν το ελάχιστο δυνατό και συνεχώς μειούμενο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και σε έρευνα και ανάπτυξη, και δεσμευόμαστε για την συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης του καταναλωτή».

    

 

 

Διεθνής Πιστοποίηση Επιχειρηματικής Αριστείας "EFQM Committed to Excellence 2 Star"

Η ΕΥΔΑΠ είναι η πρώτη εταιρεία του δημόσιου τομέα στην οποία απονεμήθηκε η υψηλή διάκριση Αριστείας «Committed to Excellence – 2 Star» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας (EFQM).
Το Μοντέλο Αριστείας EFQM βασίζεται σε ένα σύνολο ευρωπαϊκών αξιών και είναι ένα πρακτικό, μη περιοριστικό πλαίσιο, που αξιολογεί τους οργανισμούς στην πορεία τους προς την επιχειρηματική αριστεία.
Διεθνή πιστοποίηση - Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία «EFQM-Committed to Excellence» έλαβε επίσης η Διεύθυνση Ψηφιακής Διοικητικής Πληροφόρησης της Εταιρείας. 

 

 

Environmental Awards 2018

Με δύο χρυσά βραβεία τιμήθηκε η συνεισφορά της ΕΥΔΑΠ στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, στα Environmental Awards 2018.

Η Εταιρεία απέσπασε το πρώτο χρυσό βραβείο στην κατηγορία Water Stewardship/Water Management and Conservation / Διαχείριση υγρών αποβλήτων με το έργο Καινοτόμα διεργασία ανάκτησης φωσφόρου και αζώτου από εκροές ιλύος Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ''SMART-Plant''.  Το «SMART-PLANT» έχει στόχο τη δημιουργία και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στη διαδικασία επεξεργασίας λυμάτων, που θα επιτυγχάνει την απαιτούμενη ποιότητα των επεξεργασμένων λυμάτων, με ταυτόχρονη ανάκτηση υλικών (αζώτου, φωσφόρου και βιοαποδομήσιμου οργανικού υλικού) και ενέργειας (βιοαερίου).

        

Η Εταιρεία απέσπασε το δεύτερο χρυσό βραβείο, το οποίο αφορά στη διαχρονική συμβολή της Εταιρείας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από τον κύκλο του νερού.  Η Εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία  Environmental Leadership με το Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ''Το ταξίδι του Σταγονούλη'' στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 15.000 παιδιά ετησίως τα τελευταία 30 χρόνια. 

 

 

Responsible Management Excellence Awards του EBEN GR 2018

Η ΕΥΔΑΠ, πρώτη και μοναδική Εταιρεία του Δημοσίου που βραβεύεται από το EBEN GR. Με το Βραβείο Silver βραβεύτηκε η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ στην 11η εκδήλωση των Responsible Management Excellence Awards του EBEN GR,  για την επιχειρηματική ηθική, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση.

Η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου αξιολογήθηκε με βάση το EBEN RME Model που περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης στους τομείς της επιχειρηματικής ηθικής και εταιρικής υπευθυνότητας και έλαβε μετά από επιτυχημένη τεκμηρίωση της πλήρωσής τους, ειδική πιστοποίηση.

 

  

 

 

Impact Bite Awards 2017

Το πρώτο βραβείο για την πρωτότυπη υλοποίηση εφαρμογής του συστήματος Διοίκησης μέσω στόχων, απέσπασε η ΕΥΔΑΠ, στην Τελετή Απονομής των Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2017. Πρόκειται για ένα έργο παρακολούθησης της εκτέλεσης των στόχων όλων των οργανωτικών μονάδων της Εταιρείας και κατ’ επέκταση εκσυγχρονισμού και απλοποίησης των διαδικασιών οργάνωσης της Εταιρείας. 

 

            

 

 

Επιχερηματικά Βραβεία Χρήμα - Γιώργος Ουζούνης 2017

Το 2ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «Βραβείο Καλύτερης Εταιρείας του Δημοσίου» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ στην εκδήλωση «Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα», που διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά η ETHOS MEDIA ΑE και το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. 

 

        

 

 

European Benchmarking Cooperation (EBC) -  ΜΑΛΤΑ  2017

 

Το European Benchmarking Cooperation (EBC) είναι Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας σύγκρισης της λειτουργικής απόδοσης των Εταιρειών Ύδρευσης και Αποχέτευσης και στόχος του είναι η θέσπιση αντικειμενικών δεικτών λειτουργικής απόδοσης, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Εταιρειών Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Ευρώπης.

Στο σύνδεσμο EBC συμμετέχουν 43 Εταιρείες από 17 χώρες της Ευρώπης και η ΕΥΔΑΠ αποτελεί τη μοναδική Ελληνική συμμετοχή.

Στο φετινό Συνέδριο του EBC, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα (9-11/11/2017),  η  ομάδα της ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε ως BenchmarkingCoordinatoroftheYear.

                                                                   
Στέλιος Σάμιος, Κατερίνα Σαργιώτη και PeterDaneΕπικεφαλής του EBC

 

 

Επιχερηματικά Βραβεία Χρήμα - Γιώργος Ουζούνης 2016

Το 1ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «Βραβείο Καλύτερης Εταιρείας του Δημοσίου» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ στην εκδήλωση «Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα» που διοργάνωσε για 14η συνεχή χρονιά η ETHOS MEDIA Α.Ε και το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. 

                            

 

 

Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον - Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΕΥΔΑΠ κατά τη διάρκεια της  6ης τελετής απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» (European Business Awards for the Environment) και των «Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον». Η Εταιρεία διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες Βραβείων: στην Κατηγορία Προϊόντος και Υπηρεσιών και στην Κατηγορία Βιοποικιλότητας.
Αντικείμενο βράβευσης της Εταιρείας είναι μια πρωτοποριακή μονάδα επεξεργασίας λυμάτων με χρήση μικρών συστημάτων μεμβρανών -αντιδραστήρας MBR και αντίστροφη όσμωση- με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση του νερού εξόδου για άρδευση  πράσινου κυρίως  αστικών περιοχών.
Η μονάδα συνδυάζει την εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων και σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων τηλελειτουργίας και παρακολούθησης, ενώ το επίπεδο καθαρότητας του παραγώμενου νερού αγγίζει το 98%.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μείωση της ζήτησης νερού από το δίκτυο ή από τους υδροφορείς της περιοχής, διαφυλάσσοντας τα υφιστάμενα αποθέματα.

 

 

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ - Γιώργος Ουζούνης 2015

Το 2ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ, στην 13η τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2015».

 

             

 

 

Cyta Mobile Excellence Awards 2015

Το BRONZE Βραβείο για Mobile Utilities στην ενότητα «Mobile Εφαρμογές στους Κλάδους των Υπηρεσιών» απέσπασε η κινητή εφαρμογή EydApp στην 1η τελετή απονομής των Cyta Mobile Excellence Awards 2015, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων ηλεκτρονικών της υπηρεσιών.

ΒΡΑΒΕΙΟ BRONZE AWARD

                           

 

 

Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης - ΕΒΓΕ 2015

Έπαινος «MERIT» απονεμήθηκε για την ιστοσελίδα της κινητής εφαρμογής EydApp www.eydapp.com , στην ενότητα «Ψηφιακές Εφαρμογές» για την κατηγορία «Ιστοσελίδες Προβολής».

 

 

 

Οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας

H ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε στην εκδήλωση «Οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε η Direction Business Network με το :
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010 - 2014


 

 

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2014

Το 2ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ, στην 12η τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2014».


 

 

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2013

Το 3ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ, στην 11η τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης 2013».


 

 

Βραβείο Energy-Biomass - Βραβείο Water Stewardship - ΔΕΗ Environmental Awards - 2013 

Η ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε  στην Τελετή Απονομής των ΔΕΗ Environmental Awards 2013 ως προς τις  βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία. Απέσπασε βραβεία στις ενότητες Energy για την κατηγορία Energy-Biomass και WaterStewardship για τις κατηγορίες WaterStewardship-WastewaterTreatment, WaterStewardship-WaterEfficiency, Grand Award Water Stewardship.

 

 

2ο Βραβείο «Καλύτερη Εταιρεία του Δημοσίου» - Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα - Γιώργος Ουζούνης - 2011

Το 2011 η ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο απονομής των «Επιχειρηματικών Βραβείων Χρήμα - Γιώργος Ουζούνης» κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Καλύτερη Εταιρεία του Δημοσίου.

Για την επιλογή ελήφθησαν υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η διεύρυνση των μεριδίων της αγοράς, η ευελιξία της Εταιρείας στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος, η χρηματιστηριακή πορεία, η σχέση με τους επενδυτές και ο βαθμός εξυπηρέτησης των πελατών. Η απονομή του βραβείου αποτελεί αναγνώριση του έργου και των εκσυγχρονιστικών  προσπαθειών που υλοποιεί  η Εταιρεία σε κάθε επίπεδο και πιστοποιεί  ότι η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται σε τροχιά διαρκούς ανάπτυξης.

 

 

Βραβείο «Καλύτερη χρήση τεχνολογίας στην εξυπηρέτηση πελατών» - Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) - 2010

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) απένειμε το 2010 στην ΕΥΔΑΠ βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη χρήση τεχνολογίας στην εξυπηρέτηση πελατών».

Η ΕΥΔΑΠ, έχοντας αναπτύξει πελατοκεντρικά συστήματα εξυπηρέτησης, έχει προάγει τα Περιφερειακά της Κέντρα σε one-stop-shops, έχει αναβαθμίσει τη λειτουργία του Επιχειρησιακού Κέντρου Λειτουργίας και 1022 και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν ένα πλήθος συναλλαγών μέσω της εταιρικής της ιστοσελίδας.

Οι πελάτες της ΕΥΔΑΠ μπορούν να επικαιροποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον αποδέκτη του λογαριασμού, να δηλώσουν διαφορετική διεύθυνση παράδοσής του, να εξοφλήσουν τον λογαριασμό τους μέσω των 11 συνεργαζόμενων τραπεζών - ακόμα κι αν είναι εκπρόθεσμος - να δουν τις προηγούμενες καταναλώσεις, να λαμβάνουν sms και e-mail, όταν εκδίδεται ο λογαριασμός ή όταν παρουσιάζεται ασυνήθιστα μεγάλη κατανάλωση. Τις ίδιες δυνατότητες έχουν οι μεγάλοι πελάτες, οι οποίοι - επιπλέον - μπορούν μέσω τηλεμέτρησης να λαμβάνουν σε ημερήσια βάση ενημέρωση για την καταναλισκόμενη ποσότητα νερού.

 

Ακολουθήστε μας
Κατεβάστε την εφαρμογή μας