Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ 2022


22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Η ΕΥΔΑΠ για το Νερό του Αύριο
Εβδομάδα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης
 

Η ΕΥΔΑΠ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου, διοργανώνει σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το διάστημα από 21 έως 24 Μαρτίου 2022.

Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και το διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, η ΕΥΔΑΠ υλοποιεί δράσεις με τη συμμετοχή φορέων, εκπαιδευτικών κοινοτήτων, νεοφυών επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για το νερό του αύριο.

Με κεντρική εκδήλωση την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό» που θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου Fiware4water, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας και ενίσχυσης δικτύων από όλον τον κόσμο για την προώθηση κοινών ιδεών σχετικά με το νερό, η ΕΥΔΑΠ φιλοδοξεί να ξεκινήσει μια δημιουργική ψηφιακή συζήτηση που θα ξεκινά από την ιστορία του νερού στην Αττική και θα προσεγγίζει τις πολυεπίπεδες προκλήσεις διαχείρισής του.

Επαγγελματίες από τον τομέα του νερού, επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, φυσιολάτρες και πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη και επιθυμούν να αναλάβουν δράση σε τοπικό επίπεδο, καλούνται να λάβουν μέρος στο Digital Athens Water Forum, για να συζητήσουν και να βάλουν σε ράγες από κοινού ιδέες γύρω από το νερό. Στόχος είναι να ανοίξει η ευρύτερη συζήτηση σχετικά με το σημαντικότερο φυσικό αγαθό, η προστασία του οποίου ανήκει στην κορυφή των σύγχρονων προκλήσεων.

Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι από την ΕΥΔΑΠ, τον Δήμο Αθηναίων, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο,  το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, ενώ θα ενθαρρύνεται η συμμετοχή του κοινού ζωντανά στην εκδήλωση, με ελεύθερη συζήτηση και ψηφιακά συμμετοχικά εργαλεία.


Οι παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν την κεντρική  εκδήλωση είναι:

- 21 Μαρτίου: η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές ΣΤ’ δημοτικού με τίτλο «Σπάμε το φράγμα της Μηχανικής». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα μηχανικά επιτεύγματα που συνόδευσαν την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα, τη μεγάλη επίδραση που έχει διαχρονικά το έργο στην ανάπτυξη της πόλης των Αθηνών, αλλά και να γνωρίσουν το έργο της ΕΥΔΑΠ για την παροχή ποιοτικού νερού στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.
- 23 Μαρτίου: Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση, στον Ασπρόπυργο στέλνοντας μήνυμα για τη σημασία του εθελοντισμού, τον ρόλο του νερού και των οικοσυστημάτων αλλά και την διασύνδεση που αυτά τα δύο έχουν.
- 24 Μαρτίου:  Απονομή των βραβείων διαγωνισμού καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ σε νεοφυείς επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του διαγωνισμού EYDAP Innovation challenge για την ανάπτυξη μηχανισμών οι οποίοι θα αναγνωρίζουν πιθανά μοτίβα κατανάλωσης και θα υλοποιούν μοντέλα πρόβλεψης και ανίχνευσης αποκλίνουσας συμπεριφοράς.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή μας
Google Play app link Apple store app link
Ακολουθήστε μας