Αποδέχομαι τη χρήση cookiesΠληροφορίες για την Πολιτική Cookies
Gr
En

ΣΥΝΕΔΡΙΑ/ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Επιλέξτε το συνέδριο ή την ημερίδα που σας ενδιαφέρει.

 

22/3/2022
DIGITAL ATHENS WATER FORUM «ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ & Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ - 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, στις 22 Μαρτίου, η ΕΥΔΑΠ διοργάνωσε ανοιχτή ψηφιακή συζήτηση με τίτλο "Το νερό για την πόλη και η πόλη για το νερό".

Η πρώτη δημόσια δράση της ΕΥΔΑΠ με τη συμμετοχή πολιτών  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Fiware4waterτο οποίο διερευνά τη χρήση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του νερού καθώς και με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας και ενίσχυσης δικτύων από όλον τον κόσμο για την προώθηση κοινών ιδεών σχετικά με το νερό.

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής εκδήλωσης αναπτύχθηκε μια δημιουργική συζήτηση γύρω από την ιστορία του νερού στην Αττική προσεγγίζοντας τις πολυεπίπεδες προκλήσεις διαχείρισής του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάσταση βιωσιμότητας, τις δράσεις μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της ορθολογικής χρήσης του νερού μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες, υπογραμμίζοντας έτσι τον κοινωνικό χαρακτήρα του.

Στο Forumέλαβαν μέρος όχι μόνον ειδικοί επιστήμονες στο θέμα του νερού, αλλά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τα τελευταία επιτεύγματα που αφορούν στο νερό, την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα της πόλης, και τα οποία εφαρμόζονται ή σχεδιάζεται να εφαρμοσθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από την ΕΥΔΑΠ και άλλους φορείς.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΕΥΔΑΠ, τον Δήμο Αθηναίων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Έντονη ήταν η συμμετοχή του κοινού ζωντανά στην εκδήλωση, με ελεύθερη συζήτηση και ψηφιακά συμμετοχικά εργαλεία.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες στα παρακάτω links

  1. https://www.youtube.com/watch?v=J-KNChpTaBk
  2. https://youtu.be/rHRMtDQIxnw
  3. https://youtu.be/9IZYMRLV0l4
  4. https://youtu.be/pySJAY0MLg4
  5. https://youtu.be/hvQMsXhOftk

 

Παρουσιάσεις ομιλητών

 

Χρήστος Μακρόπουλος, Καθηγητής ΕΜΠ - "Έξυπνα συστήματα διαχείρισης νερού και μείωσης κατανάλωσης"

Δρ. Κλειώ Μονοκρούσου , ΕΜΠ - "Επαναχρησιμοποίηση ανακυκλωμένου νερού με την τεχνολογία εξόρυξης λυμάτων (sewer mining): Η περίπτωση του φυτωρίου Δ. Αθηναίων"

Χριστίνα Ζέρη, Χημικός Ωκεανογράφος, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, ΕΛΚΕΘΕ - "Από το νερό στο μπουκάλι, μπουκάλι στο νερό"

Στέλλα Αθανασίου, Σωτήρης Τσέκος, ΚΠΙΣΝ - "Το κανάλι του ΚΠΙΣΝ"

Αναστάσιος Τόσιος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ - "Το νερό για την κοινωνία"

Γεώργιος Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής Ύδρευσης ΕΥΔΑΠ - "Διαχείριση του μη ανταποδοτικού νερού (NRW)"

Αντιγόνη Συνοδινού, Γενική Διευθύντρια Μετασχηματισμού ΕΥΔΑΠ - "Παραγωγή ενέργειας - Υδροηλεκτρική ενέργεια"

Γεωργία Στεφανάκου, Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων ΕΥΔΑΠ - "Επαναχρησιμοποίηση νερού - Έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων της ΕΥΔΑΠ στην Ανατολική Αττική"

Έφη Νεστορίδη, Γενική Διευθύντρια Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΕΥΔΑΠ - "Η ιστορία του νερού στην Αττική - Ένας αιώνιος αγώνας"

Γεώργιος Σαχίνης, Διευθυντής Στρατηγικής και Καινοτομίας ΕΥΔΑΠ - "Υπόγεια ύδατα και επαναχρησιμοπίηση"

Δρ. Ευθύμιος Λύτρας, Αναπληρωτής Διευθυντής Στρατηγικής και Καινοτομίας ΕΥΔΑΠ - "Ποιότητα νερού, συντήρηση δικτύων ύδρευσης, φίλτρα"

Ακολουθήστε μας
Κατεβάστε την εφαρμογή μας